U trendu

Situacija više nego kritična: U ovom gradu čak 76 procenta testiranih pozitivno

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Pirot, u Pirotskom okrugu je od 54 testirana uzorka na virus korona pozitivna je 41 osoba.

Kako je saopšteno iz Zavoda, tokom jučerašnjeg dana, sa teritorije Pirotskog okruga preminule su još četiri osobe, i to dve iz Pirota i po jedna iz Dimitrovgrada i Bele Palanke.

Od početka epidemije do danas na teritoriji tog okruga ukupno je registrovano 1.499 pozitivnih na virus korona, a 45 osoba je preminulo od posledica virusa korona.

Od 28. novembra do juče 14 osoba je preminulo u Opštoj bolnici Pirot.

Iz Zavoda upozoravaju da se procenjuje da je broj zaraženih sedam do 10 puta veći od broja potvrđenih laboratorijskih slučajeva.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti u Pirotu obavljeno je 268 pregleda, a povećan je i broj hospitalizovanih sa upalom pluća u Opštoj bolnici Pirot – 71, i to 48 iz Pirota, 12 iz Dimitrovgrada, osam iz Babušnice i tri iz Bele Palanke.

Iz Zavoda apeluju na poštovanje svim mera za sprečavanje širenja virusa korona i upozoravaju da se u narednih desetak dana očekuje porast broja obolelih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.