U trendu

Skandal u Narodnom pozorištu: Poznati glumac nasrnuo na balerinu

Nezapamćen skandal dogodio se u Narodnom pozorištu u Beogradu kada je glumac Tanasije Uzunović (77) navodno udario šamar balerini D.K. (31) posle čega je reagovala policija. Protiv poznatog glumca podneta je prekršajna prijava u redovnom postupku zbog narušavanja javnog reda i mira, a balerina je odbila lekarsku pomoć.

Kako prenose mediji, Uzunović je rekao da nije kriv i da nije udario šamar balerini, inače vlasnici bifea u Narodnom pozorištu, gde se desio incident, kao i da nije upoznat sa time da je protiv njega podneta prekršajna prijava.

– Došao sam da odigram predstavu „Put u Damask“. 33 godine sam bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, od 2001. godine sam član Narodnog pozorišta, tamo sam penzionisan, ali i sada imam par naslova. Bila je strahovita buka. Slavili su zaposlenje u Narodnom pozorištu. Nisam mogao na miru da popijem kafu pre predstave. Već je sve kretalo u jedan nezamisliv prizor – rekao je Uzunović.

Kako je istakao, nakon predstave je trebalo da sačeka ćerku u bifeu Narodnog pozorišta, a buka je i dalje bila nezamisliva, da nije moglo da se sedi.

– Jedan gospodin me je, takođe, zamolio da se vidimo u klubu Narodnog pozorišta, pre nego što sam i znao šta se dole dešava. A iz kluba se čula kakofonija, bilo je nezamislivo. Zamolio sam ga da popijemo piće, ali nije želeo ni da uđe unutra jer je bila prevelika buka – rekao je Uzunović.

Istakao je, da kada je zatražio od kelnerice da se muzika malo utiša, da mu je ona poručila da može da se žali isključivo gazdarici.

– Tada je došla ta balerina, pijana, nagla mi se nad uvo i rekla: „Slušaj, ja ovde mogu da radim šta hoću. Ja plaćam Narodnom pozorištu onoliko koliko ti nikada u životu nisi zaradio“. Rekao sam joj da pazi šta priča i da mene to ne interesuje, da je to njena stvar. Na to je ona rekla da može da radi šta hoće. Insistirala je da je to kafić i da nema veze sa Narodnim pozorištem. Tada sam je odgurnuo, a ona mi je pokazala prst i rekla da će da mi je*e mater – rekao je Uzunović za Pink.

Nažalost, dodaje Uzunović, niko od njegovih kolega nije bio u klubu.

– Nakon svega jedan od baletana mi je saopštio da je došla policija, koju sam ja mirno sačekao i ispričao sam i njima sve ovo i istakao da je to nezamislivo ponašanje, da je Narodno pozorište stub kulture koji zahteva određeno ponašanje kada se pređe njegov prag – rekao je Uzunović.

Kako kaže, svako bi trebao da zna kodekse pozorišta, da ulaze u jedan hram gde bi trebalo da znaju kako da se ponašaju, a od toga, kako dodaje, ništa nije bilo.

Uzunović je još jednom istakao da protiv njega nije podneta prijava, ali i dodao, da, ukoliko su ipak podneli, a to će kako kaže, proveriti, da će zapravo on podneti prijavu.

– Ovo može otići u drugom pravcu i postaraću se da sve dobiti svoj pravi tok – rekao je Uzunović, i dodao da je ovo nasleđena situacija u ovom pozorištu koja se ne događa prvi put.

8 komentara
 1. Sneki

  Ruka mu se pozlatila!

 2. Anonimni

  Kako balerina drzi kafic u pozoristu? Ako je kafecinka to sto je „nekad“bila balerina ne znaci da odmah tako bombasto pisete. Provlacite kroz vase medijsko blato samo Tanasija ali to vam je poznati stil oglasavanja. Sve je kod nas moguce: dase u etno muzeju organizuju svadbe pa sto onda i ne otvarale kafane u pozoristu i pravile terevenke kao na vasarima. Nazalost u tim tzv.“reformama“od strane vlasti kod nas je sve moguce:da nas truju raznoraznim rijalitima (proizvod dekadentnih drustava),da neuki i nekompetentni zauzimaju visoke polozaje u drustvu,da se Zakonima promovise obavezno mito u vidu „poklona“do 5% niko nezna cega,da se proglasavaju neprijateljimadrzave oni koji se usude da kazu nesto drugacije nego sto zastupa vlast,da je prosveta i zdravstvo bacena na kolena,da se u raspravama i ponasanju i raspravama uvodi argument sile a ne argument cinjenica,gde zivot svih nas treba da zavisi od pojedinaca ili partija itd,itd.

  1. Sneki

   Bravo👏👏👏

 3. Anonimni

  nismo culi drugu stranu, zato je anonimna

 4. Dorćol

  Da mene neko trezan ili pijan,muško ili žensko opsuje,unese se u lice i pljune,dentistima bih povećao zaradu!Uzunoviću verujem,jer znam da smo takvi-kakvi jesmo.Velika mi pijana“umetnica“zna da piruetiše samo po stolovima kafana.Koga,bre,više plaća Ministarstvo KULTURE od naših para!E,da ne zaboravim,anonimni ne preskači sopstveni omiljeni obrok!!!

 5. Rihter

  Zašto i „kulturnoj“ gospođi balerini, da ne kažem kafedžiki, nije dato puno ime i prezime, kao Tanasiju Uzunoviću ?

 6. Dane

  Jedite ti i vajna balerina, skotino anonimna !

 7. Anonimni

  Uzunoviću , jedi vnago stoko

Napišite komentar