U trendu

Skromno večeras za doček srpske Nove godine

Nova godina po julijanskom kalendaru večeras će biti dočekana skromno. Da li zbog slabijeg finansijskog stanja ili zbog toga što srpska Nova godina pada usred nedelje i 14. januar nije neradan dan, ali ove godine neće biti organizovanog dočeka, planiran je samo celodnevni dečiji program na platou ispred Narodne skupštine i na Trgu bajki ispred opštine Zvezdara.

Kako gradskog dočeka nema, oni koji žele da se provesele večeras mogu sami da pronađu zabavu. Izbor nije veliki.

Većina ugostitelja nema poseban program, pa restorani u Skadarliji rade kao i svake srede: ulaz uz rezervaciju, živa svirka, piće i hrana po standardnim cenama.

Ponude klubova i restorana, koji su odlučili da organizuju poseban program, uglavnom su nešto jeftinije od onih za 31. decembar. Cena zavisi od mesta dočeka, da li je restoran elitni ili ugostiteljski objekat koji obilazi „običan svet”, od izvođača koji će zabavljati goste, ali i broja gostiju koji se očekuje.

U klubovima su cene ulaza od 10 do 20 evra i obično uključuju švedski sto i neograničene količine domaćeg pića. Ko ne želi da prestoji noć moraće da doplati 35 evra, koliko košta sedenje za barom, ili 150 za separe. Uz stolice u ove cene uračunate su flaša viskija, votke ili šampanjca, a u pojedinim restoranima i zaseban konobar i obezbeđenje. Restoranska ponuda je nešto drugačija i za cenu od 2.000 do 3.000 dinara dobija se piće u neograničenim količinama i večera koja uključuje hladno predjelo, glavno jelo, salatu i desert. I u klubovima i u restoranima za zabavu će biti zaduženi manje poznati izvođači.

Oni koji nisu ljubitelji tradicionalnog dočeka mogu večeras od 21.30 na uglu Kneginje Ljubice i Gospodar Jevremove da za simboličnih 216 dinara uživaju u muzici benda „Top topova”, koji čine bivši ili sadašnji članovi grupa EKV, „Vampiri”, „Iri FM”, a u toku performansa će na tri stejdža nastupati i Uroš Milovanović, Zorba i Niko, Nadežda Dimitrijević, „Rebel B”…

Oni koji odluče da ostanu kod kuće i prate novogodišnji program, neće imati veliki izbor. Od televizija koje imaju nacionalnu frekvenciju jedino će Prvi program javnog medijskog servisa emitovati novogodišnji program koji počinje u 21 sat i traje do ponoći.

(J. Đogo, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.