U trendu

Skupština slobodne Srbije pozvala gradjane sutra na blokadu puteva zbog projekta Rio Tinta

Skupština slobodne Srbije pozvala je gradjane sutra na blokadu puteva, jer je protiv toga da kompanija „Rio Tinto“ otvori rudnik litijuma u blizini Loznice.

„U ponedeljak, 3. januara izadjimo na puteve i blokirajmo ih. Članovi Skupštine slobodne Srbije biće u Nedeljicama i pružiće podršku ugroženim gradjanima i svojim prijateljima iz Saveza ekoloških organizacija Srbije“, navedeno je u saopštenju.

Istaknuto je da je pustiti „Rio Tinto“ da kopa po Srbiji – zločin.

„Okupljamo se da sprečimo zločin. Otvoriti rudnik litijuma u Srbiji isto je što i opustošiti našu zemlju. Mi, koji smo ostali ovde nećemo to dozvoliti. Sprečicemo zločinačku vlast i zločinačku kompaniju da nas unište. Gradjani Srbije, u tome ćemo uspeti ako se dignemo“, dodaje se u saopštenju.

Naveli su i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, „umislio da je gospodar Srbije“, te da je „odlučio da ‘Rio Tinto’ ostaje kod nas“.

„Gde god je poslovao, ‘Rio Tinto’ je za sobom ostavio pustoš, bolest i smrt. Vlast traži za sebe slobodu kretanja. I mi, gradjani ove zemlje, imamo istu tu slobodu. Ustav nam jemči i slobodu mišljenja i okupljanja, slobodu zbora i dogovora“, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.