U trendu

Slobodna Televizija objavila ponudu za distribuciju kablovskom operatoru SBB

Slobodna Televizija pozvala je operatora Serbia Broadband – Srpske kablovske mreže da počnu da emituju njen program celokupnoj bazi korisnika jer je ta medijska kuća, kako se navodi, prepoznata od gradjana Srbije po objektivnom, tačnom i profesionalnom izveštavanju.

„Nezavisni sudski veštak je u slučaju tužbe Slobodne Televizije protiv kompanija SBB i Adria News doo, vlasnika kanala N1, utvrdio da odnos Slobodne Televizije i kanala N1 predstavlja odnos dva konkurenta, pri čemu visina nastale štete koju Slobodna TV trpi usled toga što je onemogućena da plasira programske sadržaje putem distributivne mreže kompanije SBB, u periodu od 4. novembra pa do dana kada je tužba podneta, iznosi ukupno 328.256.724,48 dinara“, navedeno je u saopštenju.

Slobodna televizija je kompaniji SBB ponudila cenu od 0,01 evro po korisniku i navela da je to 40 puta manja cena od one koju je kanal N1 ponudio operateru Telekom Srbija za plasman programa kroz distributivnu mrežu Telekoma.

„Hipotetički, kada bi kompanija SBB emitovala program Slobodne TV umesto programa televizije N1 – cena od 0,01 evro po korisniku bila bi atraktivnija za samog kablovskog operatera, ali i za krajnje korisnike, jer bi došlo do smanjenja mesečne pretplate za korišćenje usluga SBB. Verujemo da će kompanija SBB uzeti u obzir nesumnjivu prednost u poslovanju koju ovakva opcija sa sobom nosi, kao i nedvosmislenu pogodnost za krajnje korisnike njihovih usluga“, istaknuto je u saopštenju.

Slobodna Televizija je dodala da podržava kompaniju United Media AG u daljem nastojanju da kanal televizije N1 ponovo bude emitovan putem operatora Telekom Srbija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.