U trendu

Sloga: Vojnici koji se ne vakcinišu nisu izdajnci, tražimo zaštitu načelnika GŠ

Sloga sindikat zaposlenih u ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije pozivao je danas nadležne, posebno predsednika države Aleksandra Vučića, da preispitaju odluku o tome da oni koji obole od korone a nisu vakcinisani neće imati puno plaćeno bolovanje.

Taj sindikat u saopštenju takodje je pozvao načelnika Generalštaba i ministra odbrane da hitno reaguju i zaštite svoje vojnike.

„Zabrinuti smo zbog ove činjenice tim pre što su u nekim jedinicama počela informisanja na kojima se vojnicima koji nisu vakcinisani spominje da je to jednako izdajstvu“, navedelo je u saopštenju.

Kako je rečeno, „ovakvo ophodjenje može negativno da se odrazi na moral vojnika, a već je poznata činjenica da postoji odliv kadrova i da mnoge jedinice ne mogu normalno da funkcionišu“.

Sindikat pita „gde su u takvoj odluci analizirane“ profesionalne bolesti i nuspojave koje bi mogle vojniku nakon vakcinisanja ozbiljno da naruše zdravlje i dodaje da su „mnogi vojnici bili učesnici u borbenim dejstvima, angažovani u teškim uslovima rada, pod stresom i da su uvek na braniku otadžbine kad god zatreba“.

„Neumesno je da se danas pod plaštom odbrane od nekakvog ‘nevidljivog neprijatelja’ preti onima koji su uvek uz narod, bilo da su to elementarne nepogode ili da svakodnevno vode brigu o bezbednosti države i njenih granica“, poručio je ovaj sindikat.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.