Slovačka: Blokada nezadovoljnih autobuskih prevoznika

BRATISLAVA – Nekoliko autobusa koji pripadaju privatnim autobuskim prevoznicima blokirali su danas put ispred vlade u Bratislavi, a policija kontroliše saobraćaj na mestu događaja.

Slovački prevoznici su blokirali put kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog nedostatka državne podrške njihovim kompanijama, istovremeno kritikujući slovačkog ministra saobraćaja Andreja Doležala jer ih nije pozvao na razgovore o novoj šemi državne pomoći, prenosi slovačka agencija TASR.

Potpredsednica Sindikata privatnih autobuskih prevoznika Darina Mosna objasnila je da su se autobuski prevoznici odlučili za ovaj potez zbog činjenice da im je prodaja karata opala za više od 70 odsto u odnosu na prošlu godinu i da njihov posao trpi već godinu i po dana.

„Dobili smo neke subvencije za prošlu godinu, kada je njima još upravljalo Ministarstvo ekonomije, ali je agenda u međuvremenu premeštena u Ministarstvo saobraćaja. Bliži se kraj septembra, kraj godine i niko nije razgovarao sa nama“, objasnila je Mosna.

Ona je dodala da su se dva ministarstva navodno dogovorila da će autobuski prevoznici biti pozvani na razgovore, ali se ništa od toga nije dogodilo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.