Sneg okovao deo Srbije (foto)

Snežne padavine napravile su potpuni kolaps u selu Kamena Gora, jer je potpuno neprohodno devet kilometara puta koji vodi do skoro 100 domaćinstava.

„Do naših kuća može se doći samo sa jačim terenskim vozilma, putnička ne mogu da prođu. Pojedini seoski putevi su očišćeni samoinicijativno vozama, ali glavni put ne možemo da očistimo sa tim i zato ostaje zavejan. Lokalna samouprava obećala je da će mehanizacija biti poslata, to nam je jedini spas“, rekao je za Rinu Živko Kijanović iz MZ Kamena Gora.

Sneg koji neprestano pada od sinoć formirao je snežni pokrivač oko 40 centimetara na Zlatiboru, saobraćaj na magistralnom putu ka Crnoj Gori odvija se usporeno, naročito na području Borove glave.

„Svi putevi su za sada prohodni, očekujemo još intenzivnije snežne padavine, a ekipe su non-stop na terenu, sa 12 kamiona rade na čišćenju puteva. Apelujemo na sve vozače da brzinu prilagode uslovima na putu i da imaju odgovarajuću zimsku opremu“, rekao je Leko Korićanac, direktor „Puteva Užice“.

Na visovima Zlatara snežni pokrivač dostigao je visinu od pola metra, a pojedini putni pravci u planinskim selima potpuno se neprohodni za putnička vozila.

„U Ljepojevićima, Javoru, Prevoju i Vodenoj pećini mogu da prođu samo teretna vozila, mehanizacija izlazi na teren, pa se nadamo da će do sutra prepodne sve biti prohodno. Veći broj naših meštana slavi Svetog Stefana i ne smemo dozvoliti da za krsnu slavu budu zavejani“, rekao je Rade Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

17 sela na Pešteru ostalo je bez struje

„Ponovo smo zavejeni i u totalnom haosu, ovo je neizdrživo. Struju nemamo već 48 sati, putevi nisu očišćeni, kao da živmo na divljem zapadu“, kaže jedan od meštana pešterskih sela, piše Glas Zapadne Srbije.

Snežne padavine ne prestaju ni u Sjenici, u višim predelima formiran je snežni pokrivač viši od 40 centimetara.

Kolaps na putu preko Zlatibora

U mestu Borova Glava dogodila se saobrćajna nezgoda kada je putnički automobil udario u šleper, a duž ove deonice usled loših vremenskih uslova došlo je i do još nekoliko manjih saobraćajanih nezgoda.

Borova Glava. Kolaps ‼️

Posted by UŽICE – OGLASNA TABLA on Friday, January 8, 2021

Formirana je dugačka kolona vozila, a duže od sat vremena vozači čekaju da nastave put.

Preko Zlatibora zavejano stoji i nekoliko kamiona.

(Tanjug, Rina)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.