Sneg i poledica, ne kretati na put bez zimske opreme

Sneg slabog do umerenog inteziteta večeras provejava na području Loznice, Valjeva, povremeno pada u timočkoj i negotinskoj krajini, a sa slabim snežnim padavinama treba računati na jugu i jugostoku Srbije, pa Auto moto savez Srbije upozorava da su kolovozi mokri i da zbog nižih temperatura tokom noći postoji opasnost i od poledice.

Bez zimske opreme i lanaca ne treba kretati na put jer je na putevima u planiniskim predelima moguće stvaranje manjih snežnih nanosa uz povećanje visine snežnog pokrivača.

Na deonicama trasiranim kroz klisure i stenske useke postoji opasnost od odrona koji su najučestaliji na đerdapskoj i ibarskoj magistrali, dolinom Drine, krozu sićevačku i grdeličku klisuru.

Na autoputevima i putevima I i II prioriteta u nižim predelima kolovoz je mokar, a prohodnost dobra.

U noći između 16.01. i 17.01. od 00,00 časova, do 02,00 časova, na državnom putu I A reda broj 1 (auto-put E-75), na mostu „Gazela“, u smeru Niš -Beograd, doći do izmene u saobraćaju.

Za vreme radova na popravljanju neispravne dekoracije, za saobraćaj će biti privremeno zatvorena krajnja leva (brza) saobraćajna traka.

Završeni su radovi na državnom putu II A reda broj 259, deonica

Čiflik-Staničenje, u okviru radova na izgradnji Koridora 10, auto-puta E-80, Niš-granica sa Republikom Bugarskom, i saobraćaj se na ovoj deonici odvija u punom profilu auto-puta. Na deonici od Staničenja do granice sa Republikom Bugarskom saobraćaj se odvija dvosmerno, levom trakom budućeg auto-puta.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

Prema informacijama štaba zimske službe JP „Putevi Srbije“ neprohodni su sledeći putnim pravci:II A-143 Pričević-Pecka

II A-197 Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar -Duga Poljana -Rasno – Karajukića Bunari -Ugao – državna granica sa CG (Moravac) II A-137 Krupanj-Gračanica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.