U trendu

Snimci nestalog mladića: Matej trčao Beogradom i pokušavao da uđe u taksi

Potraga za Splićaninom Matejem Perišom (27) ušla je u peti dan, a juče su se pojavile i snimci s nadzornih kamera koje su 31. decembra na beogradskim ulicama snimile mladića, koji opisom podseća na Mateja, kako trči beogradskim ulicama i pokušava da uđe u taksi.

Nenad Periš, otac nestalog mladića, precizirao je juče da je njegov sin na snimcima na kojima se vidi mladić koji trči po ulici i zaustavlja taksi, ali je naglasio da nikada nije rekao da je Matej Periš na snimku na kojoj nepoznata osoba pliva u Savi.

Prethodno je Slobodna Dalmacija objavila da je Periš potvrdio da je na snimcima koje su objavili pojedini mediji njegov sin i to, kako ga je citirao taj medij, „na onima u gradu gde trči i traži taksi kao i na onima gde pliva u vodi“.

„Mogu da potvrdim da je na objavljenim snimcima zaista moj sin i to i na onima u gradu gde trči i traži taksi kao i na onima gde pliva u vodi. Ja samo znam da se u klubu ništa pogubno nije događalo po njega, ali još ne možemo da rekonstruišemo šta se događalo posle i kakav je kontekst koji bi objasnio ovo snimljeno“, navela je Slobodna Dalmacija da je rekao Periš.

Otac nestalog mladića za hrvatski Index navodi da ne zna šta je Slobodna objavila, ali da nije na svim snimcima koji su se pojavili Matej Periš.

„Uz snimke na kojima je on, dovode se u vezu i neki koji nemaju nikakve veze s Matejem i ne znam zašto se to radi“, rekao je on.

Naglasio je da za snimak na kojem neko pliva u Savi nikada nije rekao da je to Matej Periš.

„Na snimcima na kojima trči i zaustavlja taksi je moj Matej, to mogu da vam potvrdim. Dalje ne želim to više da komentarišem. Treba prepustiti policiji da odradi svoje jer se na ovakav način, ubacivanjem i nekih drugih snimaka, samo otežava potraga. Ti policajci moraju da se probiju kroz šumu snimaka, sve to da pregledaju, takve stvari im sigurno ne pomažu“, rekao je Periš.

On je ponovo zahvalio MUP-u Srbije i ocenio da vrlo profesionalno rade svoj posao.

Periš, koji je i dalje u Beogradu, gde prati potragu za svojim sinom, naveo je za Slobodnu Dalmaciju da je imao loš osećaj kada je došao u prestonicu Srbije, ali da su njegove nade sve veće kako vreme prolazi.

„Pitaju me zašto policija nije angažovala ronioce? Sava je duboka četiri-pet metara i nije to more da se prostor može ograditi, a i nije bilo neke informacije s brodova da bi bio potreban angažman ronilaca. Pohvalite sve ljude na gostoprimstvu i srdačnosti ovde u Beogradu kao i policiju koja ozbiljno radi svoj posao“, poručio je Periš.

Prethodno je za Jutarnji list, pre nego što su se pojavili snimci, rekao da nisu tačne informacije da je Matej Periš viđen na području Rume.

„Policija je proverila te informacije. U svakom slučaju, zahvaljujem svima koji su se javili s bilo kakvom informacijom, a ni sam nisam mogao da verujem koliko se javilo ljudi u Srbiji, ali javljaju mi se i iz Hrvatske, iz drugih zemalja u želji da pomognu da pronađem sina“, naveo je Periš.

Ponovio je da veruje policiji u Srbiji, da veruje u njihovu stručnost i da ni na koji način ne želi da utiče na njihovu istragu.

Mladić iz Splita Matej Periš (27) nestao je u Beogradu i gubi mu se svaki trag nakon što je izašao iz kluba „Gotik“ 31. decembra posle ponoći.

Policija intenzivno traga za mladićem, čiji je nestanak 31. decembra u 18 sati prijavio njegov drug, a u potragu su uključeni policijski službenici iz više organizacionih jedinica MUP-a.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.