Šok: Mladić udara devojku flašom u glavu, niko ne reaguje (video)

Snimak nasilja na kom se vidi kako mladić plastičnom flašom udara u glavu devojku koja sedi, objavljen je na društvenoj mreži Fejsbuk.

Ono što je zgranulo i šokiralo sve korisnike društvene mreže je to što niko nije reagovao da spreči mladića da „ćuška“ devojku.

– Dakle, ovo se dešava oko 15 h na Zelenom Vencu usred Beograda. Prethodilo je pesničenje, vucaranje za kosu a onda i ovi nezgodni udarci, ponižavajući. Dve stvari su jezive. Prva je svakako nasilje, a druga je intertnost okoline i nedostatak reakcije na nasilje. Produžetak ovoga je nasilje u porodici, i crna hronika. E protiv toga se borimo – napisao je Pavle Bihali iz Pokreta Levijatan, koji je o objavio ovaj snimak.

Korisnici društvenih mreža oštro su reagovali na ovaj video, a Bihali je naveo da je autor snimka majka sa maloletnim detetom i da nije mogla nikako da pomogne nesrećnoj devojci u tom trenutku, ali da je dobro što je zabeležila dokaz o nasilju.

Dakle ovo se dešava oko 15h na Zelenom Vencu u sred Beograda. Prethodilo je pesničenje, vucaranje za kosu a onda i ovi nezgodni udarci, ponižavajući. Dve stvari su jezive. Prva je svakako nasilje, a druga je intertnost okoline i nedostatak reakcije na nasilje. Produžetak ovoga je nasilje u porodici, i crna hronika. E protiv toga se borimo. #pravonazivot

Gepostet von Pavle Bihali am Sonntag, 16. Februar 2020

(Kurir)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.