U trendu

Šok vremenski preokret za vikend (foto)

Počnite da planirate vikend – meteorolog Slobodan Sovilj otkriva da će u subotu u Srbiji temperatura ići do 17 stepeni.

U Srbiji će danas do kraja dana biti umereno oblačno i suvo. Uveče na severu i zapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima očekuje se novo naoblačenje mestimično sa snegom i kišom, saopštio je RHMZ.

Duvaće slab i umeren jugozapadni, u Timočkoj Krajini severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od -4 do 0 stepeni, a najviša dnevna od 4 do 10 stepeni.

U Beogradu je jutarnja temperatura oko -2, a najviša dnevna oko 7 stepeni, međutim, po prognozi RHMZ za pet dana već u petak možemo da računamo na maksimalnih 14 stepeni. U subotu nas očekuje pretežno sunčano i toplo vreme, s minimalnom temperaturom 6, a maksimalnom čak 15 stepeni, a u nedelju tek nešto hladnije (do 11 stepeni), ali oblačno s kišom.

Vraća se “proleće”?

“U naredna tri dana očekujemo porast jutarnje i dnevne temperature, pri čemu očekujemo da subota bude najtopliji dan sa najviše sunčanih intervala. Ipak, ovaj period obeležiće česta prolazna naoblačenja s kišom. Prvo se očekuje večeras, a pošto će minimalna temperatura biti do -5, očekujemo sve vrste padavina – kišu u području severne Srbije, a na jugu susnežicu i sneg”, najavljuje meteorolog Slobodan Sovilj za portal Nova.rs.

Prema njegovim rečima u petak možemo da računamo na toplije vreme, pri čemu će temperatura ići do 16 stepeni na zapadu, ali za uveče je ponovo prognozirano naoblačenje s kišom. Subota će biti sunčana i topla s maksimalnih 17 stepeni, a tokom noći ponovo naoblačenje.

“U nedelju u toku dana, uz pad temperature, kiša će preći u sneg i u nižim predelima na severu i zapadu Srbije. Od ponedeljka ćemo opet imati nekoliko suvih dana, s maksimalnim temperaturama od 5 do 10 stepeni”, kaže Sovilj.

Za prvi dan februara najavljeno je pretežno oblačno vreme uz postepen prestanak padavina. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije ujutro i pre podne jak, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 4, a najviša od 5 do 11 stepeni

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar