U trendu

Šokantni prizori ispred Doma zdravlja: Doktorka pregleda pacijente napolju (foto)

Prizor ispred Doma zdravlja u Požegi, gde lekarka pacijente pregleda ispred ove ustanove, napolju, naočigled svih ostalih prisutnih pacijenta, šokirao je javnost.

Kako svedoče korisnici Tvitera, pacijenti su, nakon dugog čekanja u redu, naišli na neprijatno iznenađenje, kada su, naočigled svih napolju morali da podignu majice i budu pregledani. Na to su odmah reagovali i u Domu zdravlja Požega, odakle saopštavaju da je doktorka suspendovana.

– Kovid ambulanta Požega… Prvo čekate četiri do pet sati, na kiši, naravno, a kad dođete na pregled on se obavlja na terasi bez paravana i bilo čega… Ne treba da se drži distanca. Sramota – napisala je korisnica Tvitera koja je podelila fotografije pregleda na otvorenom.

Nakon što se objava proširila po društvenim mrežama i lokalnim medijima, usledila je i reakcija Doma zdravlja i izvinjenje svim pacijentima.

Poštovani sugrađani,Zbog propusta u radu i izlaganja pacijenata nedoličnom položaju prilikom pregleda na mestu koje…

Gepostet von Dom Zdravlja Požega am Samstag, 18. Juli 2020

Kako navode u svom saopštenju, protiv lekarke koja je sprovodila preglede na ovakav način, pokrenut je disciplinski postupak.

„Zbog propusta u radu i izlaganja pacijenata nedoličnom položaju prilikom pregleda na mestu koje nije određeno za to, u blizini COVID ambulante, dr M. Đ. suspendovana je do okončanja disciplinskog postupka“, navedeno je u Fejsbuk objavi Doma zdravlja Požega.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.