U trendu

Sramno: „Nož žica“ na duksu srpskog brenda (foto)

Tržišna inspekcija zabranila je danas preduzeću „011 Shop“ iz Beograda promet i oglašavanje svih proizvoda sa natpisom „Nož, žica“, rekao je Tanjugu Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, uz objašnjenje da je reč o nedvosmislenom pozivanju na izazivanje nacionalne i verske mržnje.

„Reklamiranje i prodaja ovakvih proizvoda ne samo da predstavljaju kršenje zakona o oglašavanju i krivičnog zakonika, već su u direktnoj suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije, jer podstiču izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje, što je izričito zabranjeno i direktno narušavaju temelji društva, kazao je Kandić.

On je dodao i da je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal danas podneta krivična prijava protiv preduzeća „011 Shop“ zbog oglašavanja proizvoda koji podstiču na izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje.

Beogradskoj onlajn prodavnica „011shop“ se sada ne može pristupiti, jer je sajt „skinut sa mreže“.

Kako prenosu Nova. rs, na sajtu pomenute prodavnice navodi se da je u pitanju “srpska robna marka rođena u srcu novobeogradskih blokova”, te da je u pitanju “brend koji spaja duh tradicije i duh patriotizma sa duhom beogradskih ulica”. Apsurd je što je firma koja poziv na klanje i nasilje nad ženama očigledno podvodi kao “srpsku tradiciju”, registrovana ni manje ni više već kao – suvenirnica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.