Sramno: posle samo dva dana prekrečen mural sa likom Zorana Đinđića (foto)

Mural sa likom Zorana Đinđića, naslikan u Beogradu na dan kada je pre 21 godine on izabran za gradonačelnika Beograda, već je prekrečen.

Mural je oslikan na platou ispred Filozofskog fakulteta i osvanuo je 21. februara, na dan kada je 1997. Đinđić izabran za gradonačelnika Beograda.

Pored lika Đinđića stoji i njegov citat iz perioda kada je bio gradonačelnik: „Grad je po svom imenu beo. Mi ćemo ga napraviti i gradom svetla, 1997.“

Međutim, dva dana od kako je nepoznati autor oslikao mural, on je jutros prekrečen belom bojom.To je izazvalo oštre reakcije na društvenim mrežama.

U Demokratskoj stranci, čiji je Đinđić bio predsednik, za ovakav čin optužuju SNS, jer, je za „Blic“ izjavila Maja Videnović, poslanica DS, „ovoj vlasti ne smetaju poruke mržnje, pretnje likvidacijom političkih protivnika, slavljenje zločinaca“.

Marija Obradović, potpredsednica SNS, navodi za „Blic“ da ne zna da je mural sa likom Đinđića naslikan, pa samim tim ni da je prekrečen.

– Nemam nikakve informacije o tome – navodi Obradovićeva.

4 komentara
 1. Misko

  Tako i treba.

 2. Anonimni

  Neko ga se plaši i mrtvog. Ko se mača lati, od mača i strada. Sve če doći na naplatu. Strpljivo?

 3. Dario

  Šta je tu sramno ? Još niste, izgleda, shvatili njegove veze sa Canetom, Milom Đukanovićem i sl. ?

  1. Anonimni

   A vi, Dario, izgleda niste shvatili zašto se danas gubi glava.A ti isti koje ste vi spomenuli, njima ne fali dlaka a verovatno nisu ni osedeli od velelepnog života.

Napišite komentar