Srbi vezanih ruku na Ameriku, a rezultat — totalni šok (foto)

Studenti Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici protestovali su danas protiv drakonskih mera Prištine, izvodeći košarkaški performans kojim su međunarodnoj zajednici ukazali na neravnopravan položaj i borbu Srba sa KiM za svoja prava.

Rivali na „utakmici“ odigranoj na terenima ispred Studentskog centra, bili su timovi „Sponzora kosovske nezavisnosti“ i „Srba sa Kosova i Metohije“, a uloga sudije simbolično je dodeljena Euleksu.

Srbi sa KiM“ igrali su vezanih ruku i nosili majice sa natpisom „00% taxes — 0% freedom“, dok su tim „Sponzora“ činili Albanija, Velika Britanija, Nemačka i Kfor sa SAD kao kapitenom.

Utakmica je završena pobedom „Srba sa KiM“ rezultatom 12.44.

Predsednik parlamenta Prirodno-matematičkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici Aleksandar Arsenijević rekao je pre početka „utakmice“ da su studenti danas prikazali kakvu borbu Srbi sa KiM danas vode sa „svetskim silama i aždajama“.

„Jedan tim je vezanih ruku, dok drugi ima svu slobodu i svog sudiju, a to je EU, koja sudi u interesu onih koji zadaje muke Srbima na KiM. Želimo da predstavimo kakva je stvarna situacija na terenu, odnosno kako je vidimo mi studenti i svaki Srbin na KiM“, rekao je Arsenijević.

On je najavio da će studenti sličnim performansama i mirnim protestima nastaviti da pružaju podršku svom narodu i državi Srbiji jer su, kako kaže, i studenti pogođeni taksama Prištine.

Student Tehničkog fakulteta i član ekipe „Srbi sa KiM“ Miljan Mojsić rekao je da su današnjim performansom studenti želeli da otvore oči Evropi i pokažu kako žive Srbi na KiM.

„Da u EU ne budu nemi na ono što radi albanska strana koja ima potporu Zapada i Srbije“, kazao je Mojsić.

(Tanjug)

4 komentara
 1. Anonimni

  Zaboravio si da slazes , pardon – kazes i to da su : – „Zrbni bacili zene i decu u krecane u Racku “ ; – da su „Zrbinini braca Mazreku silovali devojcicu od 10 – tak godina pred majkom i bakom i da su je nakon toga ubili na njihove oci “ , ne zaboravivsi ni majku i baku ; – da su „Zrbini odsecali glave sirotim Aljbanicma i da su se slikali sa njih“… Posebno si zaboravio ko ih je tome naucio i obucio …!

 2. Karonja

  A sto se tice tog cirkusa ss vezanim rukama za Ameriku i celu evropu to nije nista novo posto su oni to gledali od 1991 do 1999 kako SRBI UBIJAJU LJUDE VEZANI RUKA OD SLOVENIJE DO KOSOVA a ti su sdudenti naj vjerovatnije naucili od roditeja posto imaju tatice iskustva sa ratista.Toliko o soku.

  1. Anonimni

   Sikter, bre, đubre bolesno…ili si neki muja ili uja, normalan čovek svakako nisi.

  2. Anonimni

   pa jeste, srbi su sigurno vadili organe albancima u zutoj kuci i prodavali ih na evropskom trzistu..ti nisi karonja, nego gluponja.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike