U trendu

Srbija će uvesti veći red u srpske institucije na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Djurić izjavio je danas da će radna mesta na Kosovu opstati, da će Srbija nastaviti da podržava srpski narod kroz institucije, ali i da će uvesti neuporedivo više reda u njihovo funkcionisanje.

„Sada je vreme za snagu, energiju i hrabrost, a ne za strah. Poslovi će ostati, radna mesta će ostati, država će ostati kroz podršku kroz institucije, kroz nastavak borbe koji su daleko od normalnih, ali smo za 16 godina naučili da opstajemo u teškim okolnostima“, rekao je Djurić.

Prema njegovim rečima, srpski narod treba da bude svestan da može da planira mirnu budućnost jer postoji izvesnost i sigurnost da će Srbija nastaviti da bude prisutna i da će nastaviti da pomaže naš narod.

„Neće biti ukidanja radnih mesta za ljude koji žive na Kosovu i Metohiji, a veoma dobro ćemo proveriti ko zaista prima podršku i pomoć iz Srbije zato što znamo da ima mnogo onih koji su samo na papiru tu i koji se samo na budžetskim listama vode kao Srbi sa Kosova i Metohije“, dodao je Djurić.

Prema njegovim rečima, problem je to što sa jedne strane na Kosovu ima mnogo onih koji imaju potrebe a ne dobijaju pomoć zbog toga što neko zloupotrebljava njihovo ime.

„Kada pogledate ukupan zbir sredstava koji se izdvaja nominalno za podršku platama različitim institucijama na Kosovu i Metohiji i kada pogledate stanje na terenu vidite ogromnu razliku. Razlog tome je što prethodnih 16 godina postoji nesređenost stanje u institucijama“, rekao je on.

Kako je rekao, ova Vlada po nalogu premijera Aleksandra Vučića nastoji da nađe način da najpre utvrdi faktičko stanje, a zatim uvede neuporedivo više reda u funkcionisanje institucija.

„Nama ne trebaju table i fasade, nego stvarni ljudi koji rade i žive na Kosovu i Metohiji“, rekao je Djurić i dodao da Srbija neće blagonaklono gledati na one koji misle da koriste Kosovo i Metohiju kao privilegiju, a da žive na nekim drugim mestima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.