U trendu

Srbijavode: Zbog hidrološke situacije u regionu, prioritet su preventivne mere

Preduzeće Srbijavode je saopštilo danas će se „usled trenutne hidrološke situacije u regionu“ pratiti vodostaji i stanje na terenu na deonicama sa sanacionim radovima, te da je „prioritet preduzimanje preventivnih mera“.

To preduzeće je navelo da se, u skladu sa prognozama i hidrološkom situacijom i tendencijama porasta vodostaja na područjima „Sava“ i „Dunav“, svi subjekti iz „Operativnog plana odbrane od poplava za 2023“, pridržavaju svojih obaveza.

„Srbijavode“ su u kontaktu je sa Sektorom ministarstva unuršnjih poslova Srbije za vanredne situacije i štabovima lokalnih samouprava, piše na sajtu tog javnog preduzeća.

„Pratitiće se vodostaji i stanje na terenu na deonicama na kojima su u toku sanacioni radovi i ukoliko bude potrebno biće angažovano dodatno ljudstvo i mehanizacija u cilju sprečavanja plavljenja područja i oštećenja zaštitnih vodnih objekata“.

Širom Bosne i Hercegovine obilne padavine prouzrokovale su rast vodostaja reka, izlivanje vode iz rečnih korita, prodiranje vode u stambene, poslovne i pomoćne objekte, kao i aktivaciju klizišta.

U Bihaću, Bosanskoj Krupi, Novom Gradu i u još nekoliko gradova i opština proglašeno je stanje prirodne nesreće, preneo je N1 Sarajevo.

Mnogi lokalni putevi su odsečeni, a najteže stanje je u Novom Gradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar