U trendu

Srpska policija dobija forenzičare za finansijski kriminal

Diplome nakon uspešno završene međunarodno priznate forenzičke obuke u oblasti finansijskog kriminala danas će dobiti desetoro policijskih službenika, čime će srpska policija postati prva institucija sa diplomiranim forenzičkim stručnjacima za finansijski kriminal.

Vlada Norveške je podržala projekat „Jačanje kapaciteta policije u Srbiji u borbi protiv korupcije“, koji zajednički sprovode Misija Oebsa u Srbiji i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i obuka je važan korak ka uspešnoj primeni novousvojene Nacionalne strategije finansijskih istraga, saopštio je OEBS.

Plan i program obuke za istrage slučajeva korupcije, biće priključen zvaničnom programu edukacije za policijske službenike pri Kriminalističko-policijskoj akademiji, čime se obezbeđuje dugoročna održivost projekta kao i  preuzimanje odgovornosti Srbije za njegovo dalje sprovođenje, navodi se u saopštenju.

Na svečanosti u Beogradu govoriće šef Misije OEBS-a u Srbiji Peter Burkhard, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Ljubomir Nikolić, zamenica ambasadora Kraljevine Norveške u Beogradu Janike Bein.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar