Srpska policija dobija forenzičare za finansijski kriminal

Diplome nakon uspešno završene međunarodno priznate forenzičke obuke u oblasti finansijskog kriminala danas će dobiti desetoro policijskih službenika, čime će srpska policija postati prva institucija sa diplomiranim forenzičkim stručnjacima za finansijski kriminal.

Foto: byrev/Pixabay.com

Foto: byrev/Pixabay.com

Vlada Norveške je podržala projekat „Jačanje kapaciteta policije u Srbiji u borbi protiv korupcije“, koji zajednički sprovode Misija Oebsa u Srbiji i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i obuka je važan korak ka uspešnoj primeni novousvojene Nacionalne strategije finansijskih istraga, saopštio je OEBS.

Plan i program obuke za istrage slučajeva korupcije, biće priključen zvaničnom programu edukacije za policijske službenike pri Kriminalističko-policijskoj akademiji, čime se obezbeđuje dugoročna održivost projekta kao i  preuzimanje odgovornosti Srbije za njegovo dalje sprovođenje, navodi se u saopštenju.

Na svečanosti u Beogradu govoriće šef Misije OEBS-a u Srbiji Peter Burkhard, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Ljubomir Nikolić, zamenica ambasadora Kraljevine Norveške u Beogradu Janike Bein.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar