U trendu

Srpski glumac i voditelj osuđen zbog tuče na utakmici (foto)

Viši sud u Beogradu osudio je danas na uslovnu kaznu od 10 meseci zatvora glumca Milana Kalinića povodom optužbi da je učestvovao u tuči pred košarkašku utakmicu između Partizana i Crvene zvezde u aprilu 2019. godine u hali „Aleksandar Nikolić“.

Ova kazna se neće izvršiti ukoliko Kalinić u roku od dve godine ne izvrši novo krivično delo.

Presudom mu je izrečena i novčana kazna od 100.000 dinara koju je biti dužan da plati u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude, kao i zabranu prisustva utakmicama Crvene zvezde od godinu dana, po pravosnažnosti presude.

Upravo ovu kaznu prošle sedmice je za Kalinića predložio postupajući tužilac.

Ovo je prvostepena presuda na koju Kalinićeva odbrana ima pravo da uloži žalbu.

Inače, zbog ovog incidenta u kojem je povređen portparol Zvezde Marko Pavlović, Dalibor Krković i Filip Volšek su prošle godine sa tužilaštvom sklopili sporazum o priznanju krivice za krivično delo nasilničko ponašanje, na osnovu kojeg su osuđeni iste – uslovne kazne od po četiri meseca zatvora, novčanu kaznu od po 70.000 dinara i zabranu prisustvovanja utakmicama od godinu dana.

I Kalinića tužilaštvo tereti za nasilničko ponašanje, odnosno da je navukao Krkoviću jaknu preko glave, a potom ga udario šakom u glavu, ali on to negira, tvrdeći da nikoga nije ni pokušao da udari, niti da je udario Krkovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)