U trendu

Srpski radikali podržavaju zahteve frilensera

Srpska radikalna stranka objavila je danas da ne prihvata stav Vlade Srbije da se budžet puni retroaktivnim naplatama poreza i drugih dugova koji zastarevaju za tri, odnosno za pet godina, zbog čega zahteva da se otpišu sva dugovanja frilensera nastala pre donošenja zakona kojim će se ta materija regulisati.

Nije obaveza gradjana i pravnih lica da snose posledice inertnosti odredjenih službi koje nisu na vreme obavljale svoj posao, navedeno je u saopštenju.

Podseća se da su srpski radikali, od kada se pojavio problem sa frilenserima, odnosno ljudima koji zaradjuju putem interneta, stali u zaštitu interesa tih lica.

S obzirom da Vlada Srbije nije pokazala razumevanje ni volju da istinski reši problem koji je nastao zbog propusta Poreske uprave, Srpska radikalna stranka nastaviće, kako je istaknuto, da podržava njihovu borbu za otpis retroaktivno zaračunatih dugovanja.

Najavljeno je da će pravni tim Srpske radikalne stranke uputiti Narodnoj skupštini, u ime radnika na internetu, predlog zakona kojim će se na pravičan i ustavan način regulisati prava i obaveze frilensera, uz insistiranje na otpisu obaveza nastalih u periodu pre donošenja zakona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.