U trendu

Srpski spajdermen: Herojski poduhvat rvačkog šampiona (video)

Vojislav Matić, bivši vrhunski sportista i član Rvačkog kluba Proleter našao se nenadano u centru pažnje u petak u Zrenjaninu. On je pritekao u pomoć porodici koja nije znala šta im je sa detetom koje je bilo samo u stanu, zaključano iznutra.

Sve se odvijalo u Dunavskoj ulici u Zrenjaninu.

„Inače sam ovih dana u Novom Sadu, na godišnjem odmoru i potpuno slučajno i na kratko našao sam se u Zrenjaninu i ispostavilo se kao da je bio Božiji znak“, rekao je Matić za portal Ja volim Zrenjanin.

Pažnju mu je, priča Vojislav Matić, privukla grupa od nekoliko ljudi koji su bili vidno uznemireni nečim, ali u prvom trenutku on nije mogao ni da pretpostavi o čemu se radi.

Ispostavilo se da je u stanu na prvom spratu, zaključanom iznutra, ostala devojčica koja nije davala nikakve znakove da je prisutna.

„Njeni baka i deka tek na nekoliko minuta su napustili stan, a devojčica je u međuvremenu zaspala čitajući knjigu. To u tom trenutku nikako nisam mogao da znam, a pošto je bilo nemoguće provaliti zaključana vrata, do prozora stana sam se popeo preko gromobrana, sklonio roletne i ušao u stan“, priča Matić.

Njegov podvig ostao je ovekovečen.

„Ušavši u stan zatekao sam devojčicu kako spava, tri put sam je glasno dozivao, nije se ni mrdnula i u tom trenutku sam se sledio. Posle tren dva ipak se ispostavilo da je dete samo čvrsto zaspalo, a ja sam pokušao da joj što mirnije objasnim situaciju da se ne prepadne. I to je to – hepi end“, zaključio je naš bivši šampion.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.