U trendu

SSP: Vlast odbija da prizna da je došlo do oštećenja zgrade Skupštine Vojvodine

Stranka slobode i pravde (SSP) u Novom Sadu ocenio je danas da gradske vlasti već tri meseca odbijaju da priznaju da su tokom iskopavanja podzemne garaže oštetili zgradu Skupštine Vojvodine.

Iz odbora su naveli i da je sredinom januara investitor izgradnje javne garaže „Garaža Banovina“, u sanaciju oštećenja investirao 850.000 dinara prema, kako kažu, „misterioznom elaboratu o nastaloj šteti“.

Član tog odbora Vladimir Vrsajkov u saopštenju je rekao da „niko van SNS-ove klike“ nije video taj elaborat, pa da ga je SSP tražio od poverenika za informacije od javnog značaja kako bi građane Novog Sada upoznao s njegovom sadržinom.

„Ovo flagrantno skrivanje informacija od javnog značaja nedvosmisleno pokazuje da naprednjačka verzija obima štete na zaštićenom spomeniku kulture i simbolu Novog Sada nije istinita. Nećemo dozvoliti da se problem oštećenja na zgradi Skupštine Vojvodine reši s malo glet mase i jupola, dok se javnost anestezira ‘pesničkim’ obećanjima Igora Mirovića da će sve biti u redu“, naveo je Vrsajkov.

On je istakao da su građani Novog Sada o jedinoj verziji elaborata mogli da čuju samo u saopštenju Pokrajinske vlade, „dok Grad, kao davalac koncesije, uporno ćuti“, kao i da Uprava zajedničkih poslova „već više od mesec dana odbija da Novosađanima pokaže sporni elaborat“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.