U trendu

Šta je problem s pešačkom zonom oko Parka vojvode Vuka

BEOGRAD – U parku Vojvode Vuka, u centru grada, danas su se okupili građani koji žive u okolnim ulicama i protive se pretvaranju tog dela grada u pešačku zonu.

Kako su rekli, protive se „da se zatvori jedan kolovoz jednoj od jedine dve preostale komunikacije na Varoš kapiji, na potezu od Saborna crkva – Čubrina – Palas – Carice Milice, kao i da park Vojvode Vuka poploče „vodopropusnim“ pločama i pretvori u skver“.

Stanari kažu da ih niko nije pitao da li žele da žive u pešačkoj zoni, i zato su se organizovali u udruženje građana.

Među okupljenima su, pored stanara okolnih ulica, bili i poslanik DS Balša Božovic, kao i potpredsednik Narodne stranke Vuka Jeremića i šef odborničke grupe SzS u skupštini grada Nikola Jovanović.

Jedna od stanara je rekla da je problem što neće moći da im priđu ni vozila hitne pomoći i vatrogasci, na primer.

Gradski urbanista Marko Stojčić je ranije danas negirao tvrdnje da se potpuno ukida saobraćaj u pešačkoj zoni u centru Beograda, jer će on funkcionisati u delu Gračaničke ulice do Ulice kralja Petra.

Pored toga, svaki deo pešačke zone u konačnom rešenju će imati potapajuće stubiće i vatrogasna i vozila Hitne pomoći moći će da uđu u pešačku zonu, rekao je on.

Stojčić je najavio da će u narednih nekoliko dana građanima biti podeljeni leci putem kojih će moći da se informišu o tome gde će biti kontejneri i potapajući stubići, a kuda će moći da prolaze automobili.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.