U trendu

Stalno grejanje za bolnice, škole i crkve na Kosovu

Predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije potpisali su danas ugovor kojim se, kako se navodi, obezbeđuje grejanje u bolnicama, školama, obdaništima, crkvama i domovima kulture na Kosovu.

Kako je saopštila Kancelarija, obezbeđeno je 59 miliona dinara za nabavku evrodizela, uglja, sušenog lignita i peleta.

Ugovor su u Beogradu, pored predstavnika Kancelarije, potpisali i predstavnici JP „Srbijašume“, šumsko gazdinstvo „Ibar“ u Leposaviću, „Kosvika“, Naftna industrija Srbije (NIS) i predstavnik opštine Zvečan.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev rekao je da je među najboljim ponuđačima na tenderu bilo šumsko gazdinstvo „Ibar“ u Leposaviću, koje je tim poslom obezbedilo sredstva za 150 radnika, a time i sigurnost za njihove porodice.

„Posebno je značajno što je uspeh na tenderu postigla i nacionalna naftna kompanija NIS, koja se posle 15 godina nedavno vratila na Kosovo i Metohiju i snabdevaće sve korisnike evrodizelom visokog kvaliteta pod najpovoljnijim uslovima“, kazao je Kozarev.

Predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević naveo je da će ogrev biti isporučen već naredne sedmice i zahvalio Vladi Srbije i Kancelariji na pomoći.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.