Stefanović: Od početka avgusta na putevima poginulo 28 ljudi

Od početka avgusta na drumovima u Srbiji poginulo je 28 ljudi, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je apelovao na učesnike u saobraćaju na veću pažnju i poštovanje saobraćajnih pravila.

Stefanović je rekao da su jul i avgust vreme kad zbog pojačanog obima saobraćaja dolazi do tragičnih ishoda, a da to pokazuje i podatak da je avgusta 2009. godine 116 osoba poginulo u saobraćaju.

On je napomenuo da je prethodnih dana značajno povećan broj nezgoda i da je razlog tome povećan intenzitet saobraćaja i učesće velikog broja vozila i stranaca na našim putevima, ali i kršenje propisa, visoke temeprature, duge relacije, noćna vožnja i smanjenje pažnje vozača.

„Apelujemo na vozače da poštuju propise, da ne voze umorni i da na prvi znak umora naprave pauzu i da tako zaštite i svoj, ali i živote drugih ljudi“, rekao je Stefanović.

Saobraćajna policija je, kako je dodao, angažovala sve raspoložive resurse kako bi, pre svega, kroz preventivno delovanje sprečila neodgovorno ponašanje i obezbedila da putevi u Srbiji budu sigurni.

On je dodao da je na putevima u Srbiji povećan broj presretača i radara.

„Naš apel je da ljudi shvate to kao poslednje upozorenje, jer je to važno za njih. Nije važno da li će platiti kaznu, već da ostanu živi“, rekao je Stefanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar