U trendu

Stefanović: Uhapšena dva najveća narko-bosa u Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da su danas u četiri odvojene policijske akcije uhapšena dva najveća narko bosa u Srbiji, presečen najveći lanac krijumčarenja oružja na teritoriji Srbije i Francuske, a da je uhapšen i osumnjičeni za terorističke napade u Makedoniji.

Na konferenciji za novinare, Stefanović je precizirao da je uhapšeno više osumnjičenih za krijumčarenje droge, među kojima su jedan od najvećih narko bosova na Balkanu – M.T. iz Novog Pazara i M.N, jedan od najvećih krijumčara narkotika u Srbiji.

Stefanović je rekao da su u akciji u kojoj je uhapšen narko bos M.T. iz Novog Pazara, uhapšene još četiri osobe iz tog grada i iz Tutina.

Ministar je naveo da je policija jutros ušla u prostorije i stanove koje su koristili na teritoriji ta dva grada, da se sumnjiče da su godinama krijumčarili heroin iz Turske na teritoriji Srbije i zapadne Evrope.

Stefanović je rekao da je policija u poslednja četiri meseca zaplenila 13 kilograma heroina te kriminalne grupe, a da su kroz tu akciju otkriveni organizatori i vrh piramide krijumčarenja droge, navodeći da je kod njih nađeno i automatsko oružje, a da se pretres nastavlja.

Ministar je rekao da je u jednoj od akcija, u Novom Sadu, u saradnji sa Tužilaštvom za organzovani kriminal i BIA, uhapšen M.N. za koga je rekao da je jedan od najvećih krijumčara u Srbiji, sa još tri osobe.

Kako je naveo, oni su nudili novac svedoku saradniku da promeni iskaz u sudskom postupku koji se vodi protiv M.N. zbog krijumčarenja oko 200 kilograma narkotika.

Prema njegovim rečima, u saradnji sa francuskom policijom uhapšene su četiri osobe iz Kule, Kruševca, Novog Pazara i Kraljeva, a u Francuskoj devet osoba na osnovu informacije srpske Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

„Reč je o međunarodnoj kriminalnoj grupi koja se bavila krijumčarenjem oružja na teritoriji Srbije i Francuske. Ovim je presečen najveći lanac krijumčarenja oružja između dve države“, rekao je Stefanović.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao i da je na administrativnom prelazu Brnjak, na osnovu Interpolove poternice, uhapšen B.B. iz Kumanova, koji se sumnjiči za učešće u terorističkim napadima u Makedoniji, od januara do maja.

On je precizirao da je B.B. pružao logističku podršku za terorističke napade na policiju i civile u Makedoniji.

Sumirajući rezultate današnjih akcija, Stefanović je rekao da je ovo jedan od najuspešnijih dana za srpsku policiju u smislu borbe protiv organizovanog kriminala.

„Nastavljamo sa našim radom. Imaćete priliku da u budućnosti čujete dobre rezultate“, rekao je Stefanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.