U trendu

Stejt department: Pazite se lažnih policajaca u Srbiji

Ambasada SAD u Beogradu upozorila je svoje građane u Srbiji da se paze pojedinaca koji se, kako je saopšteno danas, predstavljaju kao policajci kako bi im ušli u domove radi, kako navodi, kriminalnih aktivnosti.

Kako se navodi u saopštenju Odeljenja za diplomatsku bezbednost američkog Stejt departmenta (OSAC), američkim građanima se savetuje da budu na oprezu u slučaju nenajavljenih poseta policije njihovim domovima, i da prijave lokalnoj policiji sumnjive aktivnosti.

Saopštenje je, kako se navodi, objavljeno u svetlu „nedavnih incidenata u kojima su se pojedinci predstavljali kao policajci kako bi ušli u privatne domove radi kriminalnih aktivnosti“.

U Beogradu, kako se precizira, dva muškarca u policijskim uniformama sa fluoroscentnim oznakama pokušala su da uđu u zgradu zahtevajući ulaz preko interfona.

„Muškarci nisu pokazali nikakve legitimacije i posle su napustili mesto. Prošle nedelje, dve osobe su uhapšene za više od deset upada u kuće na Vračaru, Paliluli i Zvezdari. Policija je, takođe, uhapsila troje osumnjičenih za korišćenje policijskih isprava kako bi ušli u domove u Barajevu“, navodi se u upozorenju.

„Blic“ tvrdi da im je u MUP-u potvrđeno da se radi na ovim slučajevima i da je nekoliko osoba uhapšeno jer su lažno predstavljale kao policijaci, i opljackale ili pokušale da opljačkaju kuće stranaca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.