U trendu

Stipendije za 63 srednjoškolca u Medveđi

MEDVEĐA – Srednjoškolci u Medveđi, njih 63 od 80 koliko se prijavilo na konkursu, narednih devet meseci imaće stipendiju od 6 000 dinara mesečno.

Stipedije su dobili na ovogodišnjem konkursu Službe Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, navodi se u saopštenju Koordinacionog tela.

Služba Koordinacionog tela u skladu sa budžetom raspolaže sredstvima za 300 stipendija i shodno kvotama, opština Medveđa dobila je 21 procenat.

„Svi koji su pokazali uspeh koji zaslužuje stipendiranje, dobili su stipendije u trajanju od devet meseci. Iznos stipendija je 6.000 dinara mesečno, i nadam se da ćete novac utrošiti za ono što vam je potrebno, da će vam pomoći da svoje školovanje organizujete na način kako to želite“, rekao je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela. Stanković je iskoristio priliku i da motiviše učenike da upišu studije.

Predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić istakao je da je Koordinaciono telo u prethodnim godinama puno uradilo za opštinu Medveđa, kao i da je ova godina što se tiče saradnje bila još efikasnija.
“Veliku zahvalnost dugujem Koordinciom telu i predsedniku tog tela Zoranu Stankoviću. Zahvaljući promeni propozicija opština Medveđa je ove godine dobila veći broj stipendija. Čestitam đacima na dobijenim stipendijama, sa željom da u budućnosti, kada upišu fakultete predstavljaju Medveđu na najbolji način. Svi mladi ljudi koji završe studije biće dobrodošli, a mi ćemo, iako to nije lak zadatak, naći način da te mlade ljude zaposlimo”, istakao je Arsić. Predsednik opštine Medveđa naglasio je i da je na poslednjoj sednici opštinskog Veća doneta odluka da svako novorođeno dete dobije 30 hiljada dinara, da cena upisa u vrtić bude najniža u Srbiji, dve hiljade dinara i da opština plati prevoz svim đacima kojima je neophodan da bi stigli do škola.

Katarina, Petra, učenice prvog razreda Ekonomske škole i Iljire koja je maturantkinja, kažu da im stipendija mnogo znači, da će im olakšati školovanje i da će im pomoći da ostvare svoje potrebe u periodu u kojem je budu dobijale. One su istakle da je stipendija podstrek i svima onima koji je nisu dobili da uče bolje i da se na taj način bore za sebe. Katarina, Petra i Iljire, odlične učenice i svoju budućnost vide u Medveđi.

Služba Koordinacionog tela u skladu sa budžetom raspolaže sredstvima za 300 stipendija i shodno kvotama opština Bujanovac je dobila 40 odsto, odnosno 120, Preševo 39 odsto, ili 117 , a Medveđa 21 procenata, odnosno 63 stipendije, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.