Stiže nam poskupljenje: Veći računu za struju, gas i gorivo zbog nove naknade

Nova naknada za izolaciju zgrada od avgusta će uticati na povećanje računa za struju, gorivo i gas, piše danas „Politika“ i navodi da će gas biti skuplji za 0,15 dinara po kubiku, struja 0,015 dinara po kilovat-satu, a očekuje se i poskupljenje goriva za 0,15 dinara po litru.

Navodi se da je javno preduzeće „Srbijagas“ obavestilo potrošače da im sa julskim računima za gas počinje obračun nove naknade za unapređenje energetske efikasnosti od 0,15 dinara po kubiku, koja će se usklađivati jednom godišnje, a novac koji će ići direktno u budžet države biće iskoriošćen za zamenu vrata i prozora u zgradama i bolju toplotnu izolaciju, kao i za ulaganje u grejne kotlove.

Navodi se da je Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara predviđeno da ovaj namet plaćaju i svi koji troše struju, pa će tako julski računi za električnu energiju biti uvećani za 0,015 dinara po kilovat-satu električne energije, a povećanju energetske efikasnosti moraće da doprinesu i vozači tako što će na svaki litar benzina, dizela ili auto-gasa plaćati naknadu od 0,15 dinara.

„Politika“ navodi da će naknadu od 0,15 dinara plaćati i potrošači lož-ulja.

(Tanjug)

10 komentara
 1. Cika Pera

  Koja stolarija i kakva izolacija ? Zimi imam u stanu najvise 18 stepeni ! A budzet ( ciji ) pun, kola nova ( cija), moja stara ove god. pune 30 godina? Zivimo òd 10-tog do 24 i tako u ocekivanju i nadi za bolji zivot , zivot prolazi !

 2. bambi

  Koja je svrha bila povecanja plata i penzija, sta ja znam 1000, 2000, 3000 RSD itd. kada dodje poskupljenje i to sve se vrati nazad? Da li je sve ovo samo jedan matematicki model koji ima za cilj da ljudima predstavi iluziju kako je sve bolje i bolje a u sustini, celo covecanstvo polako klizi u Had.

 3. GARIBALDI

  Nenarodni rezim ne moze drukcije da vlada zemljom,osim da pljackom sopstvenog naroda,opravdava svoje postojanje.

 4. Anonimni

  Bravo srbi podrzite ga.

 5. Anonimni

  gospodar i njegovi pajaci, sitan fonto.

 6. pesak

  Da ljudi imaju mogucnost, svi bi zidali zgrade tipa „dedinje“ kao ovi nasi „zakonodavci“ ( sto su kupili stanove za 5 maraka ili je dar od tetke) u ono vreme. Duplo izolovani zidovi, hermeticki, sa duplim staklom prozori umesto drvenarije itd. Tako da ovaj zakon ne bi imao smisla. Lopovluk na visokom nivou, ali ovo jos nije kraj glupostima. Mogu jos izmisliti brdo stvari samo da dodju do lake love radnicke. A sabani, radnicka klasa sa minus minimalcem nek izoluje i dihtuje gde mu propusta, gde mu je propuh…..

 7. Anonimni

  Kad u drzavi u kojoj nista ne radi onda bulumenta na vlasti zajednosa dragim im vodjom samo smislja kako da oglobi sopstveni narod. Kakve veze ima cena struje,gasa ili drugog sa prozorima / Ako trosis vise platis a ako uradis izolaciju verovatno ces manje platiti. Zasto bi neko ko je uradio izolaciju ili kvalitetne prozore sada ponovo placao kroz utrosak? Samo „eksperti“ za otimanje mogu smisliti ovakve gluposti posto za drugo i nisu sposobni. Hvala vodji sto smo uopste zivi posto isti slavodobno stalno izjavljuje kako nam je dobro i nikada nije bilo bolje i sada radimo sto dosada nije godinama radjeno.

 8. Anonimni

  vucicu,svako POSKUPLJENJE pokazuje tvoju NESPOSOBNOST

 9. egzistencija

  Necuveno! Sta sve ne izmisle da ti izbiju jos koji dinar iz dzepa.

 10. Adolf

  Ne žive svi u zgradama,niti imaju svi kotao.Hvala ti Vođo naš dragi što si digao namete,jedva smo dočekali jer nemamo gde da potrošimo ovaj bedni minimalac.

Napišite komentar