U trendu

Štrahe: Pogrom nad Srbima na Kosovu bio je početak progona hrišćana

Lider Slobodarske partije Austrije Hajnc-Kristijan Štrahe saopštio je danas, na 13. godišnjicu pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, da nepravda nad Srbima mora biti ispravljena, a počinioci kažnjeni.

„Vreme je da se nepravda nad Srbima ispravi i počinioci i organizatori pogroma privredu pred lice pravde“, istakao je Štrahe u saopštenju.

„Sećamo se pogroma na Kosovu i Metohiji. Ovog 17. marta je 13-ta godišnjica početka sistematskog progona hrišćana. Dok EU bez reči gleda nasilje nad hrišćanima, podržavaju bogate države Bliskog istoka čak ciljano radikalno islamističke snage“; naveo je Štrahe.

Štrahe podseća da je do sada više od 150 crkava i manastira, koji su bili pod zaštitom Uneska opljačkane i zapaljee.

Često se, kako dodaje, napadaju hrišćani, i čak moraju da strepe za svoj život, a pod međunarodnim nadzorom, pod kojim se nalazi trenutno ova srpska teritorija, sprovodi se progon i tlačenje Srba od strane ekstremističkih Albanaca.

„To se ne sme događati. Dosadašnji zločini ne mogu se učiniti nepočinjenim, ali se mogu ubuduće ljudi, kao i njihovi verski objekti šititi svim potrebnim sredstvima“, poručuje Štrahe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.