U trendu

Stručnjaci upozoravaju: Jučerašnjih nepogoda biće još (foto, video)

Delovi Srbije juče su bili pogođeni jakim nevremenom. Najteža situacija bila je u Užicu, gde su automobili i ulice bili zatrpani ledom. Nažalost, u Požarevcu jedan čovek je izgubio život, a stručnjaci upozoravaju da će se slične vremenske nepogode ponoviti.

Jakim nevremenom, praćenim obilnim padavinama, snažnim vetrom i gradom, najviše je bila pogođena Zapadna Srbija. Uništeni su usevi, voćnjaci, iščupana su stabla, a pojedine kuće ostale su i bez krovova.

Stručnjaci upozoravaju da će ovakve nepogode biti sve češća pojava u našoj zemlji jer su uslovi koji to omogućavaju danas mnogo pogodniji nego pre 50 godina. To je posledica klimatskih promena i povećanja globalne temperature za jedan stepen.

https://twitter.com/PitBullSM7/status/1006883335166156802

U Užicu i Priboju su na ulicama nastale prave reke, padao je grad veličine oraha i pojedini delovi grada su se potpuno zabeleli. Snimci nevremena u Užicu preplavili su društvene mreže i na njima je zaista zastrašijući prizor.

Na jednom od snimaka se vidi kako je Omladinska ulica u centru grada pretvorena u reku i kako se automobili jedva probijaju. Korisnici društvenih mreža naveli su da je slično stanje bilo i u drugim delovima Užica.

Zapadna Srbija je najteže pogođena, ali je jedina žrtva nevremena na istoku. Muškarac star 65 godina stradao je, u Požarevcu usled snažnog nevremena.

Muškarac se utopio u podrumu zgrade u Jug Bogdanovoj ulici u kome je, kada je pokušao da dođe do automobila, bilo već dva metra vode. Lokalni mediji su preneli da je u trenutku kada se muškarac liftom spustio u garažu došlo do nestanka struje, a vrata se, prema nepotvrđenim informacijama, nisu otvorila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.