U trendu

Studenti se vraćaju u Beograd: Stanovi sve skuplji!

Zakupljivanje stanova po velikim gradovima ponovo je pokrenulo, a sa tražnjom počele su da rastu i cene.

Studenti se posle višemesečne, ali i duže pauze, vraćaju u podstanarski život, te je ovih dana i nedelja potraga za mnoge pravi „sizifov“ posao.

U prestonici je tražnja za zakupom dobrog stana uvek na nivou, a sada je trend i iznad nivoa na koji smo navikli tokom korona krize. Ukoliko se sve sabere i ovog leta pristojan stan ili garsonjeru praktično nije moguće naći ispod 200 evra. Ukoliko se pak i nešto nađe za 180 ili možda manje, treba računati i na to da nisu u pitanju kvadrati u blizini fakulteta i centralnim zona grada, piše Blic.

Jednosoban stan u pasažu zgrade kod Vukovog spomenika od 32 kvadrata u prizemlju izdaje se po ceni od 220 evra mesečno. U oglasu se navodi da je stan solidno opremljen i da se može koristiti i za stanovanje i za poslovni prostor. Ova lokacija u Beogradu, inače, je jedna od najpoželjnijih za život studenata s obziroma na to da se nalazi u blizini većine fakultetima.

Po istoj ceni u ponudi je i jednosoban stan od 33 kvadrata na potezu između Vukovog spomenika i Đeram pijace. Stan se sastoji od predsoblja, sobe, kuhinje sa trpezarijom i kupatila, sa starijim nameštajem na prvom spratu zgrade sa liftom.

Nešto veći stanovi u kojima može živeti po dvoje ljudi, na ovim lokacijama i u bližoj okolini, istovremeno koštaju i do 300 evra.

Slične cene, ako ne i jače, su i na Novom Beogradu. Po ceni od 210 evra može se iznajmiti jednosoban stan, preko puta opštine. Stan je površine od 32 kvadrata, apolunamešten, sa starijim nameštajem, centralnim grejanjem, smešten na drugom spratu. Za mesečnu kiriju od 250 evra ovde je moguće i zakupiti stan u Bloku 11 od 30 kvadrata. Stan je useljiv, sa renoviranim kupatilom, velikom terasom i uređajima. Ima kablovsku televiziju i plaća se info stan koji izađe oko 3.500 dinara.

U centru grada ima i oglasa za“ pristojnu cenu“. Tridesetak kvadrata navodno je moguće dobiti za oko 200 evra, ali uz napomenu da je grejanje TA. Kod ovakvih oglasa, inače, treba voditi računa o vrsti grejanja, ali i činjenici da su ovi stanovi često u velikim dvorištima gde ima i po desetak udžerica.

U Kaluđerici i za 150 evra

Što dalje od grada to i niža cena zakupa. Tako, recimo garsonjeru od 30 kvadrata, luksuzno opremljenu sa novim nameštajem, kilma uređajem, kućnim aparatima i parkingom na prvom spratu možete zakupiti u stambenoj zgradi u Kaluđerici, i to za 150 evra mesečno.

Za 150 evra možete naći i dvosoban stan od 34 kvadrata u Mirijevu kod stare crkve, ali bez nameštaja. Stan poseduje kuhinju i frižider u solidnom stanju, ali ostatak morate da obezbedite sami. Inače, nalazi se u dvospratnom objektu, a stan je u prizemlju.

(Blic)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.