U trendu

„Studio OBE“ prvi na konkursu za dizajn metro stanica u Beogradu

BEOGRAD – Rezultati konkursa za idejno arhitektonsko resenje i dizajn metro stanica za prvu fazu prve linije beogradskog metroa su objavljeni, a prvu nagradu dobio je „Studio OBE“.

To je za Tanjug izjavio glavni urbanista Beograda Marko Stojčić i najavio da će vizuelna rešenja biti objavljena za 15 dana zato što ostali učesnici konkursa imaju toliki rok za eventualne žalbe.

„Dodeli smo prvu, drugu i treću nagradu, s tim što će se najviše metro stanica graditi prema rešenju prvonagrađenih, to jest ‘Studija OBE'“, rekao je Stojčić i dodao da je prva nagrada vredna 2,5 miliona dinara, druga 1,5 miliona, a treća 500.000 dinara.

Stojčić je precizirao da će prva linija metroa imati ukupno 21 metro stanicu, a da će se u prvoj fazi te linije raditi 17 stanica.

Pobednički tim čine arhitektkinje Ksenija Pantović, Jasna Kavran, Maša Bogunović, Nevena Nikolić i saradnik na vizuelizaciji, student arhitekture Luka Vujović.

Konkurs za idejno arhitektonsko rešenje i dizajn metro stanica za prvu fazu prve linije beogradskog metroa raspisali su u septembru Sekretarijat za javni prevoz Beograda i javno preduzece „Beogradski metro i voz“, a sprovodi ga Udruženje arhitekata Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.