U trendu

Subotica: Pokrenut trojezični istraživački portal “Transparentna Vojvodina” (Átlátszó …

U Subotici je pokrenut trojezični istraživački portal „Transparentna Vojvodina“ (Átlátszó Vajdaság), koji se bavi pitanjima  javnog života Mađara u Vojvodini i razvoja odnosa izmedju Mađarske, Srbije i Zapadnog Balkana.

Glavna i odgovorna urednica portala je novinarka Virag Đurković (Virág Gyurkovics) a sadržaji na sajtu su dostupni na mađarskom, srpskom i engleskom jeziku. 

„’Atlatso Vajdašag’ je nezavisni i nestranački medij, koji ne služi nijednoj interesnoj grupi, a za svoj rad je isključivo odgovoran čitaocima, strogo se pridržavajući profesionalnih standarda u novinarstvu“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će funkcionisanje sajta biti obezbeđeno putem konkursa i donacija čitalaca.

„Atlatso Vajdašag“ se pridružuje profesionalnoj zajednici portala za utvrđivanje i proveru činjenica u Mađarskoj, Átlátszó i Átlátszó Erdély, i prihvata profesionalne i etičke smernice ovih redakcija“, dodaje se u saopštenju.

Aktivnosti će, kako je navedeno, u potpunosti obavljati u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i Kodeksom novinara Srbije.

Portal je dostupan i na društvenoj mreži Facebook.

Medijski sadržaji su besplatni za čitaoce, a članci, fotografije, ilustracije, infografike se mogu koristiti bez naknade, ukoliko se ne koriste u komercijalne svrhe, sa naznakom izvora i linkom do sajta „Atlatso Vajdašag“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.