Sudija Svetlana Stojanović i njen muž Miroljub pod istragom

Tužilaštvo za organziovani kriminal pokrenulo je istragu protiv sudije Osnovnog suda u Lazarevcu Svetlane Stojanović zbog sumnje da je primila mito od 2.000 evra od jednog okrivljenog u njenom postupku, kao i protiv njenog supruga Miroljuba Stojanovića, bivšeg rukovodioca Sektora za komercijalne poslove RB Kolubara.

U saopštenju tužilaštva se precizira da je sudija uhapšena zbog sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita, a njen suprug zbog pomaganja u izvršenju tog krivičnog dela.

Naredbom o sprovođenju istrage Stojanovićeva se tereti da je 8. novembra 2018. godine u Lazarevcu kao službeno lice zahtevala i primila 2.000 evra da u vezi sa svojim službenim ovlašćenjem izvrši službenu radnju koju ne bi smela izvršiti, pri čemu joj je sa umišljajem pomogao njen suprug.

Miroljub Stojanović je u dogovoru sa suprugom stupio u kontakt sa okrivljenim, koga je ona 23. oktobra 2018. godine oglasila krivim za krivično delo nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i osudila ga na godinu i po dana zatvora.

S njim se dogovorio da 8. novembra 2018. godine dođe u njihovu porodičnu kuću gde mu je sudija objasnila da će, kako navodi tužilaštvo u presudi, učiniti bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, kako bi se predmetna presuda nakon toga ukinula i donela odluka u njegovu korist.

Tužilaštvo dodaje da je okrivljeni nakon tog obećanja predao novčani iznos od 2.000 evra,kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

6 komentara
 1. Gorica

  Bolje da ste počeli od vrhovnog suda i krupne ribe i krupne love. Ovde ste našli da pokažte vaše poštenje i kao i vi nešto radite.

 2. Anonimni

  Zasto ih i ne objavite?

 3. Anonimni

  Kako da napisem kada ste dripci koji nece protiv mocnika

 4. Vladisav

  To se zove korumpirana policija,ubpok,sbpok,ukp,bia i sve ostalo korumpirano narkomansko,kako ih nije sramota,dok blagoslove lopove koji nose milione,trpaju flajere i nameshtaju igre ok ljudima,toliko o poshtenoj policiji i strujama sttanachkim u sudstvu.Ona je jedna od najrealn8jih sudija,a njen suprug je spashavao rb kolubaru od propasti i dok partije kradu milione,gde smo mi prosto posteni ljudi,slepci,ovo je moj treci komentar koji se ne objavljuje,nego sr ljudima baca prashina u ochi da ne vide planinu od brega

 5. Ljiljana Tanaskovic

  Sramota! Hapsite divne,postene ljude. Malo ih je. Najbolje njih staviti u zatvor da ne smetaju.

 6. Vlada Tanaskovic

  To se zove korumpirana policija,ubpok,sbpok,ukp,bia i sve ostalo korumpirano narkomansko,kako ih nije sramota,dok blagoslove lopove koji nose milione,trpaju flajere i nameshtaju igre ok ljudima,toliko o poshtenoj policiji i strujama sttanachkim u sudstvu

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike