U trendu

Sudija Svetlana Stojanović i njen muž Miroljub pod istragom

Tužilaštvo za organziovani kriminal pokrenulo je istragu protiv sudije Osnovnog suda u Lazarevcu Svetlane Stojanović zbog sumnje da je primila mito od 2.000 evra od jednog okrivljenog u njenom postupku, kao i protiv njenog supruga Miroljuba Stojanovića, bivšeg rukovodioca Sektora za komercijalne poslove RB Kolubara.

U saopštenju tužilaštva se precizira da je sudija uhapšena zbog sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita, a njen suprug zbog pomaganja u izvršenju tog krivičnog dela.

Naredbom o sprovođenju istrage Stojanovićeva se tereti da je 8. novembra 2018. godine u Lazarevcu kao službeno lice zahtevala i primila 2.000 evra da u vezi sa svojim službenim ovlašćenjem izvrši službenu radnju koju ne bi smela izvršiti, pri čemu joj je sa umišljajem pomogao njen suprug.

Miroljub Stojanović je u dogovoru sa suprugom stupio u kontakt sa okrivljenim, koga je ona 23. oktobra 2018. godine oglasila krivim za krivično delo nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i osudila ga na godinu i po dana zatvora.

S njim se dogovorio da 8. novembra 2018. godine dođe u njihovu porodičnu kuću gde mu je sudija objasnila da će, kako navodi tužilaštvo u presudi, učiniti bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, kako bi se predmetna presuda nakon toga ukinula i donela odluka u njegovu korist.

Tužilaštvo dodaje da je okrivljeni nakon tog obećanja predao novčani iznos od 2.000 evra,kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.