Sudovi i tužilaštava rade sa strankama od 5. septembra

Krivična odeljenja beogradskih sudova i tužilaštava koja se sele iz Palate pravde u Savskoj ulici na nove adrese neće raditi sa strankama do 5. septrembra, osim u pritvorskim predmetima i u drugim predmetima u kojima postoje rokovi za postupanje, objavljeno je na sajtovima tih insitutcija.

Foto: Beta

Foto: Beta

Zbog renoviranja Palate pravde, koja nije imala gotovo nikakvu vrstu renoviranja ili radova na rekonstrukciji više od četiri decenije, Viši sud u Beogradu i Više javno tužilaštvo sele se na privremenu adresu u renovinarane zdrade za pravosudne organe (nekadašnji Vojno tehnički institut) u Katanićevoj 15.

Stalno sedište na istoj adresi – Katanićeva 15 od 5. septembra imaće Drugi osnovni sud i Drugo osnovno javno tužilaštvo.

Krivično odeljenje Prvog osnovnog suda i Prvo osnovno javno tužilaštvo privremeno će biti smešteni u nekadašnjoj zdradi SIV- dva, na adresi Bulevar Zorana Đinđića 104.

Krivično odeljenje Trećeg osnovnog suda i Treće osnovno javno tužilaštvo privremeno će se preseliti u zgradu kod kolega iz Parničnog odeljenja tog suda na adresi Bulevar Mihajla Pupina 16.

Svoju stalnu adresu osim Drugog osnovnog suda i tužilaštva u Katanićevoj 15 će od 5. septembra imati i Apelaciono javno tužilaštvo.

Što se tiče građanskih odeljenja pomenutih sudova, oni ostaju na dosadašnjim adresama, tako da šalteri, pisarnice i overe rade i tokom leta, kao i svake godine.

Radovi na renoviranju i rekonstrukciji beogradske Palate pravde planirani su da traju dve godine.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar