U trendu

Sudovi i tužilaštava rade sa strankama od 5. septembra

Krivična odeljenja beogradskih sudova i tužilaštava koja se sele iz Palate pravde u Savskoj ulici na nove adrese neće raditi sa strankama do 5. septrembra, osim u pritvorskim predmetima i u drugim predmetima u kojima postoje rokovi za postupanje, objavljeno je na sajtovima tih insitutcija.

Zbog renoviranja Palate pravde, koja nije imala gotovo nikakvu vrstu renoviranja ili radova na rekonstrukciji više od četiri decenije, Viši sud u Beogradu i Više javno tužilaštvo sele se na privremenu adresu u renovinarane zdrade za pravosudne organe (nekadašnji Vojno tehnički institut) u Katanićevoj 15.

Stalno sedište na istoj adresi – Katanićeva 15 od 5. septembra imaće Drugi osnovni sud i Drugo osnovno javno tužilaštvo.

Krivično odeljenje Prvog osnovnog suda i Prvo osnovno javno tužilaštvo privremeno će biti smešteni u nekadašnjoj zdradi SIV- dva, na adresi Bulevar Zorana Đinđića 104.

Krivično odeljenje Trećeg osnovnog suda i Treće osnovno javno tužilaštvo privremeno će se preseliti u zgradu kod kolega iz Parničnog odeljenja tog suda na adresi Bulevar Mihajla Pupina 16.

Svoju stalnu adresu osim Drugog osnovnog suda i tužilaštva u Katanićevoj 15 će od 5. septembra imati i Apelaciono javno tužilaštvo.

Što se tiče građanskih odeljenja pomenutih sudova, oni ostaju na dosadašnjim adresama, tako da šalteri, pisarnice i overe rade i tokom leta, kao i svake godine.

Radovi na renoviranju i rekonstrukciji beogradske Palate pravde planirani su da traju dve godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar