U trendu

Suspendovanje sporazuma je pitanje novca

Politički analitičar Dušan Janjić ocenio je danas da je Kosovo suspendovalo sporazum o  priznavanju polisa osiguranja za vozila na administrativnim prelazima, jer je izračunalo da im jednostrano uvođenje neplaćanja osiguranja ne odgovara, jer je, kako je naveo, u pitanju veliki novac.

Janjić je agenciji Beta kazao da veruje da je pitanje osiguranja vozila ostavljeno za naredni sastanak premijera Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Ise Mustafe, u Briselu kada će razgovarati o drugom sporazumu o generalnom osiguranju (penzijsko, invalidsko i drugo), u koji, kako je naveo, Srbija insistira da se unese obaveza o rašćišćavanju međusobnih potraživanja.

„Čini mi se da je Vlada Srbije znala za to i da je pustila, jer je njoj važnije da dobije zajednički stav o razrešenju pitanja međusobnih potraživanja“, kazao je Janjić.

On je dodao da je suspenzija sporazuma pitanje novca, ali da je možda u političkom smislu i odgovor Kosova na „zatezanje tehničkih timova i asocijacije osiguravajućih kuća“.

Kosovska ministarka za dijalog sa Srbijom Edita Tahiri je izjavila da je suspendovala sporazum o priznavanju polisa osiguranja Srbije i Kosova potpisan 23. juna u Briselu, a koji je trebalo da stupi na snagu u petak, 24. jula.

Tahiri je kazala da je do toga došlo zbog toga što srpska strana nije uspela da izvrši potrebne pripreme za sprovođenje sporazuma, o čemu su je obavestili iz Evropske unije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar