Sutra Betina panel diskusija Godinu dana od otvaranja klastera o Zelenoj agendi-gde je Srbija danas

Novinska agencija Beta će sutra, u utorak, organizovati panel diskusiju „Godinu dana od otvaranja klastera o Zelenoj agendi – gde je Srbija danas?“.

Učesnici skupa će, izmedju ostalog, razgovarati o Nacionalnom energetskom i klimatskom planu, uskladjivanju sa zakonodavstvom EU i primeni propisa u oblasti životne sredine i klimatskih promena, strategijama za smanjenje zagadjenja vazduha i voda i upravljanje otpadom.

Na panel diskusiji će govoriti pomoćnica ministra za zelenu energiju u Ministarstvu rudarstva i energetike Natalija Luković, direktorka Centra za održivi razvoj Srbije i koordinatorka Međusektorske radne grupe za održivi razvoj NKEU Nataša Gligorijević, direktorka Centra za ekologiju i održivi razvoj i koordinatorka Radne grupe za Poglavlje 27 NKEU Nataša Đereg i programska menadžerka u Beogradskoj otvorenoj školi, u programskoj oblasti Energija, klima i životna sredina Mirjana Jovanović.

Skup se organizuje u saradnji sa Evropskom klimatskom fondacijom, u okviru serije diskusija o tranziciji sa fosilnih goriva ka obnovljivim izvorima energije. Dogadjaj će biti održan u beogradskom Medija centru, a može se pratiti preko Fejsbuka, Jutjuba i sajta Medija centra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.