U trendu

Sutra Info dan konkursa #DigitalnaEkspedicijaIzazov 2021/2022

 Inicijativa „Digitalna Srbija“ i Zavod za unapredjivanje obrazovanja i vaspitanja sutra organizuju Info dan konkursa #DigitalnaEkspedicijaIzazov 2021/2022, na koji su pozvani svi zainteresovani školski timovi.

Konkurs je namenjen timovima osnovnih i srednjih škola u Srbiji i drugu godinu za redom organizuje se sa ciljem kreiranja digitalnih obrazovnih sadržaja koji će doprineti povećanju nivoa digitalne pismenosti učenika, najavili su danas organizatori.

Info dan je organizovan kako bi učenici i nastavnici što bolje razumeli uslove za učešće na konkursu i sve korake prijave.

Biće održan online, sutra u 20 časova, a za prisustvo je potrebno popuniti formular na adresi www.zavod.edu.rs/digitalna-ekspedicija-info-dan, nakon čega se neposredno pred dogadjaj dobija link za prisustvo.

Samo takmičenje je namenjeno timovima osnovnih i srednjih škola, koje čine tri do pet učenika i jedan do dva nastavnika-mentora, a njihov zadatak je da pripreme idejni projekat za kreiranje digitalnog otvorenog obrazovnog resursa.

To može biti veb-sajt, tekst, video, video-igra, aplikacija za mobilne uredjaje, ili drugi resurs koji se može koristiti kao pomoćni nastavni materijal namenjen i učenicima i opštoj javnosti.

Prijavljivanje timova na konkurs vrši se popunjavanjem formulara na adresi www.zavod.edu.rs/ekspedicija-prijava, a prijave su otvorene do 13. decembra, u 12.00.

Nakon javnog objavljivanja odluke komisije, školski timovi će imati na raspolaganju šest sedmica za realizaciju projektnih ideja.

Pored finansijske podrške, pobednički timovi dobiće i podršku kroz konsultacije i mentorstvo eksperata iz ove oblasti.

„Digitalna ekspedicija“ pokrenuta je na inicijativu kabineta premijerke Ane Brnabić i sprovodi se uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i u partnerstvu sa programom „Nova pismenost“.

Taj program zajedno realizuju Američka agencija za medjunarodni razvoj (USAID) i Propulsion – i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.