U trendu

Sutra počinje završni ispit za osmake

Završni ispit za učenike osmog razreda počinje sutra testom iz srpskog odnosno maternjeg jezika, u četvrtak je test iz matematike, dok je u petak kombinovani test iz fizike, hemije, biologije, istorije i geografije.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 19. juna, a konačni 24. juna. Lista želja sa odabranim školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima predaje se 25. i 26. juna.

Raspored po školama obaviće se 4. jula, dok je 5. i 6. jul rezervisan za upis učenika u srednju školu- prvi upisni krug.

Za drugi upisni krug 5. jula predaje se lista želja sa odabranim školama, dok 8. jula izlazi raspored učenika po školama i za taj dan predviđen je i upis učenika u srednju školu.

Redosled kandidata bice utvrđen na osnovu opšteg uspeha od šestog do osmog razreda, koji donosi najviše 70 bodova. Na tri testa đaci ukupno mogu osvojiti najviše 30 poena.

Novina ove godine je i to što učenici koji upisuju četvorogodišnju školu moraju da imaju minimum 50 bodova sa testa i tokom školovanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.