Sutra „Rolerijada plus“ u Beogradu

BEOGRAD – U Beogradu će sutra, 28. septembra na potezu od Slavije do Terazija biti održana manifestacija Rolerijada plus 2019.

Organizatori su najavili pet takmičarskih, šest rekreativnih i četiri zabavne zone, kao i jedan zabavni park.

Svi ti sadržaji biće u Ulici kralja Milana, na svakih 200 metara između Terazija i Slavije.

Novost je da će na Rolerijadi plus ove godine, u najvećem broju trka učestvovati samo deca predškolskog uzrasta, i to tako što će svaki zainteresovani vrtić na teritoriji Beograda moći da prijavi svoj tim od desetoro dece, piše na sajtu organizatora.
U masovnim trkama moći će da učestvuju deca od sedam do deset godina.

Ovogodišnji program predviđa takmičarski i zabavni deo , humanitarnu akciju, ali i druge rekreativne sadržaje za ljubitelje točkova.

Otvaranje Rolerijade plus je u 10. 15 sati na Terazijama, a takmičenje počinje već od 10.30 sati.

Pokrovitelji događaja su Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu, uz pomoć Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, kao i Ministarstva sporta i omladine i Ministarstva pravde, pise na sajtu www.rolerijada.rs.

Zbog održavanja manifestacije „22. Beogradska rolerijada 2019“ biće izmenjen režim rada gradskog saobraćaja i to u periodu od petka od 20 časova do ponedeljka u četiri sata ujutru.

Od večeras u 20 časova, pa do ponedeljka u četiri časa, linije GSP-a radiće po izmenjenom režimu saobraćaja.

Rolerijada će se održavati u ulicama Kralja Milana, Terazije i Kolarčeva pa linija 22A (Palata Albanije – Trg Slavija) neće saobraćati, dok će autobusi sa linije 31 saobraćati na relaciji Trg Slavija – Konjarnik, sa oznakom 31L.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.