U trendu

Sutra sednica Skupštine grada Beograda

BEOGRAD – Sednica Skupštine grada Beograda, na čijem će se dnevnom redu naći i nekoliko predloga izmena urbanističkih planova važnih za razvoj grada, biće održana sutra, 29. avgusta.

Pred odbornicima će se naći i Predlog plana detaljne regulacije za novi kumodraški kolektor, III faza (od Retenzije „Kumodraž 1” do nove Kumodraške ulice), kao i Predlog plana detaljne regulacije za izgradnju vodova 35 kilovolta od trafostanice 35/10 kilovolta „Vinca“ do područja sanitarne deponije Vinca.

Takođe, odbornici će razmatrati Predlog plana detaljne regulacije za izgradnju vodova 110 kilovolta radi priključenja postrojenja za upravljanje otpadom u Vinči, na mrežu, kao i Predlog plana generalne regulacije sistema zelenih površina Beograda.

Odbornici će odlučivati i o premeštaju Spomenika žrtvama rata i braniocima otadžbine 1990-1999. godine sa Savskog trga.

Na dnevnom redu biće i izmene odluke o boravišnoj taksi, kao i zaključak kojim se Direkciji za gradevinsko zemljište i izgradnju Beograda daje saglasnost da sa privrednim društvom IKEA Srbija d.o.o. zaključi ugovor o regulisanju odnosa u vezi sa pripremanjem građevinskog zemljista za potrebe opremanja ritejl parka u Bubanj potoku.

Pred odbornicima će biti i predlog koncesionog akta o potrebi finansiranja nabavke pokretnih stepenica i liftova za invalide, rekonstrukcije i održavanja delova podzemnih prolaza, kao i nabavke digitalnih kamera i opreme za snimanje i prikupljanje informacija o saobraćaju i softevera za upravljanje saobraćajem u gradu, a koji se ne mogu komercijalno koristiti.

Odbornici će razmatrati i usvjajanje koncesionog akta za poveravanje delatnosti javnog prevoza putnika na noćnim linijama na teritoriji grada.

Na dnevnom redu su i izmene odluke o prečišćavanju i distribuciji vode, izmene odluke o uslovima korišćenja kesa za isporuku robe na mestu prodaje.

Takođe, pred odbornicima će se naći i plan za postavljanje podzemnih kontejnera za selekciju otpada i reciklažu u periodu od 2019. do 2029. godine na Starom gradu, kao i izmene odluke o upravljanju komunalnim, inertnim i neopasnim otpadom.

Po skraćenom postupku, odbornici će odlučivati o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u pojedinim gradskim preduzećima i ustanovama, imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u pojedinim preduzećima i ustanovama, kao i razresenju i imenovanju članova školskih odbora u pojedinim osnovnim i srednjim školama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.