U trendu

Sutra sednica Skupštine grada Beograda

BEOGRAD – Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Beograda odbornici će, između ostalog, odlučivati o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora pojedinih gradskih preduzeća i ustanova.

Na dnevnom redu su izmene i dopune generalne regulacije za izgradnju objekata i vodova sistema daljinskog grejanja u Beogradu – TO Novi Beograd, kao i Predlog plana detaljne regulacije Topčiderske reke.
Raspravljaće se i o izmenama i dopunama odluke o gradskoj upravi Grada Beograda, kao i o Predlogu rešenja o davanju saglasnosti na odluku o raspodeli neto dobiti iz 2018. godine za preduzeća „Beogradski vodovod i kanalizacija“, „Beogradske elektrane“, „Zelenilo Beograd“, „Pogrebne usluge“, „Gradsko stambeno“, „Parking servis“, „Veterina Beograd“, „Putevi Beograda“, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, Urbanistički zavod Beograda, „Ada Ciganlija“…
Po skraćenom postupku odbornici će odlučivati o razrešenju i imenovanju direktora, v.d. direktora i članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju gradskih preduzeća i ustanova, kao i o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u pojedinim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.