Sutra sunčano i veoma toplo

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo, posle podne uz promenljivu oblačnost sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom uglavnom na zapadu, jugozapadu i jugu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, u južnom Banatu povremeno jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 15 do 22 stepena Celzijusa, a najviša dnevna od 31 do 34 stepena.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo, posle podne uz promenljivu oblačnost na širem području grada moguća je kratkotrajna kiša ili pljuskovi sa grmljavinom.

Dvaće slab i umeren, jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće oko 22 stepena Celzijusa, najviša oko 33 stepena.

Naredne nedelje će u Srbiji biti pretežno sunčano i toplo sa najvišom temperaturom od 31 do 35 stepeni. Početkom sledeće sedmice, posle podne na zapadu, jugozapadu i jugu uz promenljivu oblačnost, ponegde će biti kratkotrajni pljuskovi i grmljavina.

U Beogradu će narednih sedam dana biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 25. avgust 2019. godine:

Očekivana biometeorološka situacija nepovoljno će uticati na većinu hroničnih bolesnika i osetljivih osoba. Visoke temperature zahtevaju opreznost i kod zdravih i obolelih osoba, pa se preporučuje adekvatna zaštita od UV zračenja i izbegavanje većih napora u najtoplijem delu dana.

(Beta)

Napišite komentar