U trendu

Sutra suzbijanje komaraca sa zemlje i vode

BEOGRAD – Akcija suzbijanja odraslih komaraca sa zemlje i vode na javnim površinama na teritoriji grada Beograda nastavlja se u utorak ako to vremenske prilike dozvole, saopšteno je danas iz Sektora ekologije JKP Gradska čistoća.

Planirana akcija suzbijanja odraslih formi komaraca sprovodiće se sutra od 18.00 do ponoći i obuhvatiće lokacije Lipovička šuma, Ranžirna stanica, groblje Orlovača, Ada Ciganlija, naselje Makiš kolonija, Miljakovačka šuma, Sunčani breg, Umka – Ostružnica (suzbijanje sa vode), Železnik, Resnik, Vidikovac, Skojevsko naselje, Kijevo i Petlovo brdo.

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovalo je Ministarstavo za zaštitu životne sredine i bezbedan je po zdravlje ljudi i životinja.
Apelujemo na sugrađane da ekipama koje suzbijaju komarace omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele.
Žitelji Beograda svakog radnog dana od 07.00 do 15.00 mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivajucgu besplatni broj telefona 0800 000 807 ili na adresu ekologija@gradskacistoca.rs

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar