U trendu

Sutra uklanjanje trulog stabla u Nebojšinoj ulici

BEOGRAD – Ekipe JKP „Zelenilo-Beograd“ sutra će ukloniti stablo javora koji se nalazi u drvoredu, u Nebojšinoj ulici kod broja 41, na uglu sa Lamartinovom ulicom.

U saopštenju tog preduzeća se navodi da je stablo trulo u pridanku i da kao takvo može predstavljati rizik za građane ili imovinu.

Radovi se vrše u skladu sa članom 15. Odluke o uređenju i održavanju parkova zelenih i rekreacionih površina po kojoj je preduzeće dužno da sa javne zelene površine uklanja stabla ili delove stabala koja su suva, obolela, fiziološki prezrela, sa aspekta bezbednosti kritična (stabla u procesu izvaljivanja, rizično nagnuta, visoko izrasle krošnje i slično), stabla oštećena od elementarnih nepogoda, saobraćajnog udesa i slično, kao i da primenjuju redovne mere nege.

U saopštenju se najavljuje da su za sredu, 15. septembra, planirani radovi na uklanjanju samoniklog stabla topole, koje svojim korenom ugrožava objekat u Ulici Todora od Stalaća broj 18.

Stablo topole se ne nalazi u sistemu održavanja „Zelenila Beograd“, a radovi se izvode u skladu sa rešenjem Sekretarijata za komunalne i stambene poslove grada Beograda, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.