U trendu

Sutra žalbe na presudu Milićevu u slučaju kantrimen

Apelacioni sud u Beogradu trebalo bi u utorak, 31. maja da počne razmatranje žalbi na prvostepenu presudu kojom je Marko Milićev osudjen na četiri i po godine zatvora, jer je svojim automobilom „kantrimen“ izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Luka Jovanović.

Prethodno je 10. maja razmatranje žalbi odloženo zbog odsustva kuma Milićeva, Bratislav Vesović koji je osudjen na godinu dana zatvora zbog prikrivanja dela, ali je kaznu odlužio.

Prvostepenom presudom iz 28. oktobra 2015. godine, Milićev je za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja dobio dve godine zatvora, dok je za nepružanje pomoći dobio dve godine i sedam meseci. Jedinstvena kazna je četiri godine i šest meseci.

Tada je i taksista Pink taksija Saša Janković osudjen na sedam meseci zatvora, samo ukoliko u naredne tri godine počini neko krivično delo.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se u julu 2014. godine, kada se Luki Jovanoviću i njegovim prijateljima na Brankovom mostu pokvarila „lada“. Kad su izašli da pomere automobil u zaustavnu traku, udario ih je „mini kantrimen“.

Optuženi Milićev je pobegao sa mesta nesreće, a Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

Nakon incidenta, Milićev se krio u Turskoj, pa u Kini, odakle je deportovan u Srbiju. Tokom sudjenja nije otkrio šta se dogodilo sa automobilom.

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra prošle godine doneo presude kojima je petoro Milićevih prijatelja, koji su te večeri bili sa njim u autu, osudjeno na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili uz priznanje krivičnog dela.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.