U trendu

Suzbijanje krpelja u ponedeljak

BEOGRAD – Radnici Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ obaviće u ponedeljak, 26. aprila, suzbijanje krpelja na javnim površinama na teritoriji Beograda.

Akcija suzbijanja krpelja sprovodiće se u periodu od 10 do 15 sati, a obuhvatiće javne zelene površine Filmskog grada, Pionirskog grada, Košutnjaka, Miljakovačke šume, parka Miljakovački izvori, Nove Skojevske, parka Banovo brdo, parka Bele vode, Lipovičke šume, navodi se na sajtu „Gradske čistoće“.

Suzbijanje krpelja sprovodiće se i na potezu priobalja – Galovica – Blok 45, Ade Ciganlije, Topčidera, Hajd parka, SC „Surčin“, Bojčinske šume, Zvezdarske šume, Mirijevskog venca, Stepinog gaja, Banjice, Avale, SP „Jajinci“, Ušća sa priobaljem i okolnim parkovima.

U Barajevu će se suzbijanje krpelja obavljati na zelenim površinama oko doma zdravlja, pijace, crkve, jezera, na groblju, u naseljima Gaj i Madžarsko brdo, u Lazarevcu oko sportskog centra, na groblju, parkova u centru i oko jezera Očage, a u Sopotu oko školskog centra i vrtića, zgrade opštine, na groblju i izletištu Trešnja.

Po potrebi će biti obuhvaćene i druge površine kao što su parkovi, izletišta, šetališta, park šume, šume, dečja igrališta, sportski centri i druge zelene površine na kojima boravi veći broj ljudi i domaćih životinja, navodi se i dodaje da će se tretman suzbijanja krpelja sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole.

Na građane se apeluje da ekipama omoguće nesmetan rad, a pčelarima da preduzmu mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovodenja tretmana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.