U trendu

„Svadba za maštanje“ po 20. put održana u Beogradu

BEOGRAD – U Beogradu je danas po dvadeseti put ispred Starog dvora održano grupno venčanje „Svadba za maštanje“, a više od 50 parova pozdravio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

On je istakao da mozemo da se podičimo tom tom tradicionlanom manifestacijom kojom šaljemo lepu sliku u svet.

„Manifestacija je za Grad Beograd vrlo značajna zbog čega je već dve decenije podržava. Više od hiljadu parova venčalo se na ovaj način, tako da Kolektivno venčanje sa ovakvom tradicijom postaje brend Beograda, uz maraton, Ulicu otvorenog srca i mnoge festivale“, rekao je Radojičić, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Gradonačelnik je, kao ovogodišnji domaćin kolektivnog venčanja, mladencima poručio da čuvaju i neguju svoj odnos, posebno, kako je rekao, „u današnjem vremenu usamljenosti i opštoj buci interneta i informacija“.

Za Srbiju je važno da ima mnogo novorođene dece jer iako Vlada Srbije i Grad Beograd mnogo toga grade, bez potomstva to neće imati pravu vrednost, rekao je Radojičić.

Ljubav je umeće, citirao je gradonačelnik Eriha Froma, i dodao da zaljubljenost treba da pređe u ljubav, jer će u suprotnom biti osećanje koje izneveri kada prođe.

„Na ljubavi mora da se radi, mora da se ulaže u nju i mora da bude najviši cilj, a onda će brak biti uspešan“, zaključio je Radojičić.

Prvi ples mladenci su odigrali uz pesmu „Da te volim“ Aleksandre Kovač.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.